Bugetul municipiului Satu Mare a fost aprobat. S-au alocat două milioane de lei pentru o centură internă Petea- Lazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mici discuţii între grupurile politice din cadrul Consiliului Local, bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare a fost astăzi aprobat în unanimitate de către consilieri.

Bugetul are o valoare totală de 190 de milioane de lei şi este mai mare cu aproximativ şapte milioane de lei faţă de bugetul din 2012. Proiectul de buget, iniţiat de primarul Dorel Coica, a primit 22 de voturi favorabile din partea grupului de consilieri locali USL, PDL şi UDMR, cu excepţia consilierului Fogel care a ales să se abţină.

„Am avut sâmbătă o întâlnire cu liderul grupului UDMR şi am ajuns la o înţelegere. Bugetul a fost echilibrat, am respectat criteriile corecte de repartizare a fondurilor şi lucrurile au intrat pe calea cea bună“, a declarat primarul Coica.

Municipalitatea intenţionează în anul 2013 modernizarea, respectiv executarea unui drum cu partea carosabilă la două benzi de circulaţie cu îmbrăcăminte asfaltică. În prezent, acest sector de drum este din pământ şi este practicabil pentru utilaje agricole în sezon fără precipitaţii. Prin lucrările de modernizare a tronsonului de drum propus se îmbunătăţesc condiţiile de circulaţie între DN 19 A si DN 19, respectiv frontiera Ungaria spre Baia Mare evitând intravilanul municipiului Satu Mare. Datorită bugetului de dezvoltare limitat a municipiului Satu Mare nu este posibilă asigurarea integrală a finanţării obiectivului de investiţie. Conform clauzelor contractuale se alocă suma de 2.000.000 lei acestei investiţii.

Celei de-a şaptea ediţie a festivalului internaţional multicultural „Fără Bariere“, organizat în fiecare an la Satu Mare de Teatrul de Nord în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Satu Mare nu îi va fi alocată aceeaşi sumă de bani ca şi anii trecuţi. Dacă anul trecut pentru acest festival a fost alocată suma de 250.000 lei, anul acesta va beneficia de doar 100.000 lei. „Cu toate acestea sunt ferm convinsă că prin monitorizarea cheltuielilor şi concentrarea exclusiv pe piese de teatru se va organiza cu succes evenimentul, al fel ca în fiecare an“, a declarat Marcela Papici.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite