Ape tot mai tulburi la Călineşti Oaş. Viceprimarul comunei, Dinu Birtoc, cercetat penal pentru furt de documente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Birtoc, viceprimar PDL. sursa. arhiva.
Dinu Birtoc, viceprimar PDL. sursa. arhiva.

Viceprimarul comunei Călineşti Oaş are deschis dosar penal pentru furt după ce a sustras din incinta Primăriei Călineşti Oaş mai multe documente. Inspectoratul Judeţean de Poliţie a transmis ieri printr-o informare de presă că Dinu Birtoc  a sustras unele documente din incinta primăriei. Viceprimarul se apără şi spune că primarul comunei este în spatele întregului scandal.

Viceprimarul comunei Călineşti Oaş are deschis dosar penal pentru furt după ce a sustras din incinta Primăriei Călineşti Oaş mai multe documente. Inspectoratul Judeţean de Poliţie a transmis azi printr-o informare de presă că, viceprimarul Dinu Birtok în vârstă de de 45 ani, din Lechinţa, a sustras unele documente din incinta primăriei, lucru confirmat ulterior de poliţitii care au găsit asupra alesului local trei dosare cu documente. În cauză oamenii legii continuă cercetările, iar viceprimarul va trebui să suporte consecinţele conform legii în vigoare.

„În jurul orelor 20,45 poliţiştii Secţiei Gherţa Mică au fost sesizaţi de către C. Gheorghe de 62 ani, din Călineşti Oaş, despre faptul că B. Dinu de 45 ani, din Lechinţa, a sustras unele documente din incinta primăriei. Sosiţi la faţa locului poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, asupra bărbatului sau găsit 3 clasoare cu documente. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt”, precizează sursa citată.

Se pare că cea care l-ar fi observat pe viceprimar în incinta instituţiei publice ar fi fost o angajată responsabilă de curăţenie. Aceasta l-a sunat pe primarul comunei Gheorghe Copil care ulterior a anunţat poliţiştii. Aceştia i-au făcut viceprimarului şi unui consilier local care îl însoţea proces verbal pe loc.

“ Viceprimarul şi cu un conisilier local au intrat după lăsarea întunericului, după ora 18:00 în Primăriei şi au controbăit după documente. Doamna care face curăţenie i-a văzut şi m-a sunat, iar eu am anunţat Poliţia. Ce să caute viceprimarul la ora aceea în Primărie? Doamna care face curăţenie i-a închis în respectivul birou, până au venit poliţiştii, ca să nu plece cu documentele. Avem şi cameră de supraveghere care a înregistat tot, deci avem o dovadă clară“, povesteşte primarul Gheorghe Copil.

Viceprimarul se apără

Dinu Birtoc susţine că primarul comunei duce în eroare opinia publică şi că de fapt lucrurile nu au stat chiar aşa şi că prezenţa lui în Primărie a avut un motiv întemeiat.

" Vreau să informez opinia publica că cele trei clasoare erau luate din propriul birou pe care îl ocup în Primăria Călineşti-Oas, în calitate de viceprimar. Cele trei clasoare „cu documente”, conţineau, în fapt, copii eliberate de către Primăria Călineşti-Oaş, în urma solicitărilor mele scrise. Respectivele acte îmi erau necesare a doua zi, în data de 2 februarie 2016, la DNA Oradea, unde urma să fiu audiat ca martor în dosarul de şantaj şi ameninţare al vicepreşedintelui PSD Mircea Govor, comis împotriva consilierilor locali. Datorită faptului că Gheorghe Copil ştia că a doua zi sunt citat la DNA Oradea şi aflând de la femeia de serviciu că încă suntem în interiorul Primăriei, aşa cum se întâmpla în mod frecvent de când el nu se mai ocupă de treburile comunităţii, i-a confiscat acesteia cheile (ca să nu vină să ne deschidă dacă am fi solicitat-o) şi pur şi simplu ne-a închis înăuntru", transmite viceprimarul.

De asemnea, alesul local susţine că întreg scandalul a fost provocat de primar pentru ca el să nu ajungă cu documentele în faţa procurorilor.

"Susţin hotărât că tot acest scandal a fost iscat pentru ca eu să nu ajung să depun probele care mi-au fost solicitate de către DNA Oradea. În ciuda tuturor manipulărilor şi a acuzaţiilor nefondate privind reputaţia mea, aduse de un personaj care a adus numai ruşine comunitătii pe care ar trebui s-o cinstească şi s-o ridice, am încredere că până la urmă, adevărul va ieşi la iveală, iar cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere”subliniză Birtoc.

Vă mai recomandăm:

Răfuială la Primăria din Călineşti Oaş: primarul l-a băgat în spital pe viceprimar

Primăria Călineşti Oaş s-a trezit cu conturile blocate

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite