Primăria Călineşti Oaş s-a trezit cu conturile blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocarea conturilor şi punerea sechestrului asigurator pe imobilele deţinute de Primăria Călineşti-Oaş, va avea repercursiuni negative asupra dezvoltării localităţii, a declarat viceprimarul comunei, Dinu Birtoc, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi.

Potrivit acestuia, a fost instituit sechestru asigurator la cererea Fondului de Garantare a Creditului Rural, pentru o sumă de 4.966.000 de lei, la cererea ANAF, pentru 4.357.000 de lei, la care, susţine Birtoc, se va mai adăuga şi suma de 1,2 milioane de lei, executare cerută de firma care a efectuat lucrări, neachitate până în prezent.

Viceprimarul comunei spune că „au fost blocate conturile primăriei, s-a pus sechestru pe cele trei şcoli, pe terenurile din proprietatea primăriei dar şi pe alte imobile deţinute de instituţie”.
 

Problemele au început când Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, (actuala Agenţie pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – AFIR) a descoperit nereguli la proiectul pe Măsura „322” implementat de Primăria din Călineşti-Oaş. Viceprimarul Birtoc spune că prin acest proiect se dorea extinderea canalizării, modernizarea unei şcoli şi asfaltarea unor drumuri „dar proiectul nu a fost respectat, şi pe alocuri, a fost dublat şi de finanţări de la Guvern”. În concluzie, AFIR a reziliat contractul şi a trecut la recuperarea banilor.

Până în prezent, nu s-a găsit nicio soluţie pentru deblocarea acestei situaţii.

Vă mai recomandăm

Răfuială la Primăria din Călineşti Oaş: primarul l-a băgat în spital pe viceprimar

Dumitru Mărcuţ, fost consilier local în Călineşti-Oaş, declarat incompatibil de ANI. Omul de afaceri este suspectat că a făcut afaceri de milioane cu Primăria

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite