Alertă: Vaccinul împotriva hepatitei B lipseşte din maternităţile din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 500 de bebeluşi din judeţul Satu Mare nu au fost imunizaţi împotriva hepatitei B deoarece vaccinul lipseşte din maternităţi încă de la jumătatea lunii iunie.

Aproximativ 500 de copii din judeţul Satu Mare nu au primit vaccinul împotriva hepatitei B în primele 24 de ore de la naştere, din cauza lipsei acestuia din stocurile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare.

Directorul DSP Satu Mare, Dorina Dragoş Guran, a declarat pentru Adevărul că din luna iunie se solicită distribuirea de noi doze, dar acestea încă nu au ajuns.

Ministerul Sănătăţii la promis direcţiilor de sănătate publică din ţară că vaccinul va ajunge la ei până la 31 iulie, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

“DSP nu a primit doze de la Ministerul Sănătăţii, deşi le-am comunicat că am rămas fără de la jumătatea lunii iunie. Vaccinul obligatoriu se achiziţionează la nivel central de Ministerul Sănătăţii şi se repartizează în teritoriu. Cred că această problemă e la nivel naţional", a declarat Dorina Dragoş Guran.

La nivel naţional a fost semnalată lipsa dozelor de vaccin necesare imunizării bebeluşilor. Programul naţional este derulat de Ministerul Sănătăţii, care trebuie să se asigure că toţi nou-născuţii pleacă acasă protejaţ

Vă recomandăm şi

Vaccinurile contra hepatita B şi contra tuberculozei lipsesc din Maternitate

Nou născuţii ies din maternitate nevaccinaţi anti-hepatită: “Părinţii sunt disperaţi, citesc tot felul de prostii pe net”

Bebeluşii din Prahova, lăsaţi fără vaccinurile împotriva hepatitei B şi tuberculozei

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite