ACL a depus o plângere penală împotriva preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor şi cere demiterea sa din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ACL a depus plângere penală împotriva preşedintelui PSD de Satu Mare, Mircea Govor, şi cere candidatului Victor Ponta demiterea sa. “În orice ţară europeană o asemenea înregistrare termină irevocabil o carieră politică”, cred reprezentanţii partidului.

ACL a depus plângere penala împotriva preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi cere candidatului Victor Ponta demiterea sa imediată.

“Abuzul grav de serviciu, şantajul, instigarea şi lista lungă de infracţiuni electorale săvârşite de preşedintele PSD din Satu Mare, Mircea Govor, este un caz „exemplar” despre ceea ce face PSD la nivel local. Mircea Govor riscă o pedeapsa în instanţă de până la 7 ani.

ACL Satu Mare cere protecţia funcţionarilor publici, a profesorilor din şcoli, a pădurarilor şi a tuturor instituţiilor publice locale ameninţate brutal, atât de grosolan, de Mircea Govor. Niciunul nu merită să plătească cu libertatea pentru infracţiunile electorale la care sunt chemaţi şi supuşi de Mircea Govor. ACL cere Patriarhiei Bisericii Ortodoxe şi consiliului lor de conducere să formuleze o opinie faţă de dovezile foarte clare că preoţii ortodocşi se implică deschis în campanie în favoarea lui Ponta, ceea ce pe termen scurt, mediu şi lung dăunează nu doar ţării, ci inclusiv Bisericii. Fiţuica de la Cozia, Arsenie Boca cu Ponta pe spate, cazurile de la Paris sau de la Satu Mare sunt dovezi publice elocvente. În orice ţară europeană o asemenea înregistrare termină irevocabil o carieră politică”, spune deputatul Andreea Paul Vass.

“Solicitându-vă ca, în urma analizării prezentei plângeri, să constataţi că numitul Mircea Govor a săvârşit infracţiunile prevăzute şi pedepsite de art. 207 Cod.pen. - infracţiunea de şantaj, art. 297 Cod penal – abuz în serviciu, respectiv art. 206 Cod penal – infracţiunea de ameninţare întrucât şi-a exercitat atribuţiile de serviciu în mod defectuos şi cu rea-credinţă, şantajând persoanele care depind de îndeplinirea în mod corect a atribuţiilor acestuia astfel încât să determine aceste persoane să aducă voturi pentru candidatul la alegerile prezidenţiale Victor Viorel Ponta şi în acelaşi timp ameninţând cu neexercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv cu lipsa alocării fondurilor cuvenite reprezentenţilor autorităţilor publice şi altor entităţi din judeţul Satu Mare dacă aceste persoane nu aduc voturi în favoarea candidatului Victor Viorel Ponta în turul al doilea la alegerile prezidenţiale”, se arată în plângerea depusă.

Reacţiile reprezentanţilor ACL apar după ce preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost înregistrat într-o şedinţa de partid în timp ce-şi ameninţa colegii că vor avea de suferit dacă Victor Ponta nu va câştiga prezidenţialele. În înregistrarea audio, Govor susţine că a vorbit cu „preasfinţitul” şi că preoţii se vor implica în campania electorală de partea lui Victor Ponta.

Vă recomandăm şi

VIDEO Vicarul Iustin Sigheteanul, mesaj pentru preoţi: „Vă puneţi în fruntea credincioşilor. De la Biserică la vot. Oamenii să voteze cu un creştin ortodox“

Anchetă DNA în cazul preşedintelui PSD Mircea Govor. Acesta a fost înregistrat când şi-ar fi ameninţat colegii

Mircea Govor, şeful PSD Satu Mare, le dă ordin preoţilor să-i scoată pe credincioşi la vot: „S-a terminat, fraţilor. Dacă nu votaţi cu Ponta, nu vă mai cunosc”

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite