Yoghinii deschid sezonul în staţiunea Băile Herculane (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simpozionul internaţional de yoga este o adevărată gură de oxigen pentru staţiunea ajunsă în paragină. Adepţii lui Gregorian Bivolaru adoptă legea tăcerii atunci când sunt chestionaţi în legătură cu acţiunile lor suspecte de la Băile Herculane.

Ora 10.00

Integrarea în absolut a adepţilor mişcării lui Gregorian Bivolaru se face anul acesta într-o secretomanie totală. Nimeni nu suflă o vorbă despre programul Seminarului Internaţional de Yoga şi fiecare acţiune a membrilor MISA are loc departe de ochii curioşilor. Niciunul dintre liderii yoghinilor nu doreşte să furnizeze informaţii presei, lucru care nu s-a întâmplat şi în anii trecuţi. Adepţii MISA sunt mai discreţi ca niciodată şi, în staţiunea de pe Valea Cernei, se vorbeşte tot mai des despre sosirea pe Platoul Coronini a Gurului Bivolaru, exilat de mai mulţi ani în Suedia. În cel mai rău caz, Bilovaru va fi prezent spiritual în mintea şi sufletul yoghinilor veniţi la Băile Herculane din toată ţara şi nu numai.

Spirala doamnelor
Toate reprezentantele sexului frumos care fac parte din MISA sunt aşteptate în această seară pe Platoul Coronini, pentru prima spirală a seminarului. Este vorba de Spirala Yang, despre care Guru Bivolaru spunea că este o acţiune colectivă ce se încadrează în seria iniţiativelor intelectualităţii româneşti de a continua şi aprofunda prin metode simple Yoga tradiţională spiritual-creştină. Potrivit liderului MISA, ea vizează trezirea prezenţei lui Dumnezeu în conştiinţa românilor, pentru ca, astfel, cât mai mulţi dintre ei.

Primele zile la Herculane

La hotelurile şi pensiunile de aici nu mai găseşti un loc liber, mai ales la cele din centrul istoric şi din zona parcului Vicol. Bucătarii au pregătit meniuri speciale pentru yoghini, iar platoul Coronini este gata să găzduiască cele trei spirale programate pentru săptămâna viitoare. Forfota a început încă de ieri, iar hotelierii sunt bucuroşi că sezonul turistic a început bine, cu un grad de ocupare aproape de sută la sută. Comportamentul şi practicile ciudate ale membrilor MISA nu mai deranjează pe nimeni la Herculane, localnicii învăţând de-a lungul vremii să-i accepte aşa cum sunt.

Legea tăcerii

Despre ceea ce se va întâmpla pe şi în cele cinci săli închiriate de membrii MISA pentru meditaţii nu se ştie aproape nimic, pentru că nimeni nu are voie să sufle vreo vorbă. Nici măcar purtătorul de cuvând al yoghinilor, Florin Lazo, nu a dorit să vorbească despre ceea ce vor face ei în staţiunea de pe Cerna. Bănuielile că membrii MISA au venit la Herculane şi pentru practici mai puţin ortodoxe sunt amplificate astfel şi mai mult. Mai ales că, fără un rezultat negativ la testul HIV şi pentru boli venerice, nu prea ai ce căuta în mijlocul lor. Temele de meditaţie nu au fost încă stabilite, iar Gregorian Bivolaru le va transmite un mesaj adepţilor săi printr-o înregistrare audio.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite