VIDEO Bacalaureatul 2017 s-a desfăşurat fără incidente în Caraş-Severin. Elevii speră să obţină note bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Caraş-Severin, aproape 2.400 de absolvenţi de liceu, din acest an, dar şi din anii anteriori,  au susţinut luni, 26 iunie, prima probă scrisă a Bacalaureatului 2017, cea de Limba şi literatura română.

La Colegiul Naţional “Traian Lalescu”, cel mai bun liceu din Reşiţa, primii elevi au ieşit din săli în jurul orei 11 şi păreau destul de mulţumiţi de subiectele primite. Majoritatea speră că vor lua cel puţin nota 6, să poată trece examenul maturităţii.

PROFIL UMAN

La primul subiect elevii au avut de caracteriat relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.

La al doilea subiect s-a dat un text argumentativ despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică, potrivit elevilor care au ieşit din sală. 

PROFILUL REAL

La primul subiect elevii au avut mai multe cerinţe dintr-un text la prima vedere - poezie „Alt cantec“, de Adrian Maniu. Printre cerinţe, identificarea mai multor sinonime sau rolul cratimei în text.

La al doilea subiect elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicării în realizarea unui proiect în echipă.

La subiectul III a fost un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite