VIDEO Austriecii vor afla cum au ajuns clădirile lăsate moştenire la Herculane. O organizaţie din România a fost invitată să prezinte dezastrul din celebra staţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Herculane Project
FOTO Herculane Project

Situaţia monumentelor de patromoniu din Băile Herculane ajunge la Viena. Tinerii studenţi arhitecţi care au înfiinţat Herculane Project au fost invitaţi să-şi prezinte iniţiativa, miercuri, 24 octombrie, în capitala Austriei.

Oana Chirilă, reprezentanta organizaţiei spune că prezentarea va avea loc la Five Plus Art Gallery, din Viena, unde vor fi prezenţi arhitecţi, oameni de cultură, anteprenori dar şi alte persoane interesate de acest subiect.

Am fost invitaţi şi vom avea o prezentare la o galerie de artă la care au fost invitaţi inclusiv reprezentanţii Institutului Cultural Român. O să avem şi o serie de întâlniri de lucru, în care vom încerca să vedem cum se poate implica fiecare entitate”, spune Oana Chirilă.

Membrii organizaţiei Herculane Project îşi propun să salveze clădirile monumente istorice din celebra staţiune. Pentru ca iniţiativa lor să reuşească şi-au propus să creze o legătură cu comunitatea din Băile Herculane, dar şi să aducă din alte ţări bunele exemple de conservare a patrimoniului. Oana Chirilă speră că exemplul austriac, în domeniul conservării patrimoniului, să le fie de ajutor în acţiunile viitoare pe care le vor desfăşura în Băile Herculane.

”Fiind vorba de patrimoniu care ne-a fost lăsat moştenire de Imperiul Austro-Ungar e oarecum normal să cerem sprijin şi sfaturi de la specialişti, care au lucrat acolo pe patrimoniu şi care sunt interesaţi de situaţia acestor clădiri din România. Ei au reglementări foarte bine puse la punct şi nişte strategii incredibile pe partea de patrimoniu şi încercăm să vedem ce se poate şi ce e compatibil şi la noi, în zona Herculane”, a mai adăugat Oana Chirilă.

Tinerii arhitecţi de  Herculane Project fac, chiar în această perioadă, demersuri pentru conservarea şi oprirea degradării la clădirile care formează Băile Imperiale Neptun.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite