VIDEO Amendă colosală încasată de un şofer român în Italia. Bărbatul a fost găsit transportând miei în condiţii barbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO/VIDEO AWB / TSB
FOTO/VIDEO AWB / TSB

În fiecare an înainte de Crăciun, Italia importă peste 100.000 de miei. Multe dintre animale provin din România şi Ungaria, dar activiştii de la organizaţiile pentru protecţia animalelor acuză că sunt transportate în condiţii cumplite. Din acest motiv, un transportator din România a încasat o amendă uriaşă-

Organizaţiile de protecţia animalelor din România acuză că procesatorii italieni nu sunt interesaţi de condiţiile în care sunt transportate animalele, deseori multe dintre acestea ajungând moarte la destinaţie.

Reprezentanţii organizaţiilor de protecţia animalelor AWB  şi TSB din Germania şi Eleveţia au făcut nenumărate plângeri către poliţia din Italia şi mai multe transporturi au fost verificate în ultimele zile.

“Patru din cele cinci transporturi controlate încalcă regulamentul european 1/2005 privind transportul animalelor, iar poliţia a impus amenzi în valoare totală de aproximativ 20.000 de euro. Toate camioanele sunt supraaglomerate, astfel încât multe animale nu se pot culca şi nu se pot odihni în timpul călătoriei adesea de peste 20 de ore; multe animale nu pot nici măcar să stea în poziţie verticală. Într-unul dintre camioane, mieii stau în materiile fecale lor, pe podeaua umedă şi rece, la temperaturi sub zero grade”, arată activiştii.

Gabriel Păun, directorul Animals Internaţional, spune că unul dintre trasportatori verificaţi şi amendaţi pe drumurile din Italia era din România şi că a primit o amendă record, de 9.680,78 de euro.

“Exportul cu animale vii este o cruzime indiferent ca se face cu camionul sau cu vaporul. Transporturile pe distanţe lungi duce inevitabil la scene la care nimeni nu are puterea să se uite. Iar când este vorba de miei şi viţei, adica animale abia născute şi rupte de la mama lor, atunci scenele sunt de-a dreptul cutremurătoare. Sunt scene care s-au întâmplat chiar acum în ajun de Crăciun şi pe care ANSVSA le aprobă. La fel şi veterinarul care şi-a pus semnătura pe jurnalul de călătorie. Noroc cu Poliţia din Italia şi cu activiştii noştri că au scos realitatea despre animale la lumină”, a mai spus Gabriel Paun, director UE al Animals International.

Activiştii pentru protecţia animalelor au sesizat şi Comisia Europeană pe această temă.

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite