VIDEO Cum sunt torturate oile exportate de România în Orientul Mijlociu. Imagini îngrozitoare filmate în Iordania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiştii de la Animals International – Romania susţin că oile din România exportate în Orientul Mijlociu, îndură acte de cruzime extremă atât pe perioada transportului cât şi când ajung la destinaţie.

Membrii Organizaţiei Animals Internaţional au prezentat pe site-ul propriu câteva filmări, despre care spun că au fost realizate în Iordania, principala destinaţie de export a oilor din România, cu ocazia Festivalului Sacrificiului, în abatoare improvizate şi pe străzi.

Organizaţia a descoperit de asemenea că în vreme ce fermieri din România îşi vând mieii şi oile cu 100-200 de lei, animalele se vând în Iordania cu până la 1.100 de lei (200 JOD).

Este al cincilea an consecutiv când am fost martor al eşecului abject al Guvernului României de a-şi asuma responsabilitatea legală şi morală faţă de oile exportate. Animalele continuă să fie abandonate spre a fi tratate în mod brutal şi în unele cazuri, chiar în mod sadic”, a spus Gabriel Păun, Direcotrul UE al Animals International.

Alte ţări au suspendat exportul de animale vii

 

Eid 2018: Romanian sheep exported to Jordan (Media) from Animals International on Vimeo.

Activiştii de la Animals Internaţional atrag atenţia că alte ţări civilizate întorc spatele exportului cu animale vii. În urma publicării filmărilor şocante de pe un vapor, din aprilie 2018, cu oile din Australia care au murit în drum spre Orientul Mijlociu, acest comerţ a fost stopat – cruţând vieţile a sute de mii de oi.

Anul acesta nu am mai văzut oi din Australia omorâte ca în anii trecuţi pe strazile din Iordania. Am văzut doar oi îngrozite din România târâte şi bătute înainte de a li se tăia gâtul brutal şi pe viu în mizerie. Niciun animal nu merită aşa o moarte teribilă. Oile din România care nu sunt ucise în stradă pot fi vândute în pieţe, legate şi înghesuite în portbagaje unde se sufocă, doar pentru ca gâtul să le fie tăiat în casele oamenilor”, a explicat Păun.

Motivul pentru care animalele din Australia au început să dispară din ţările terţe este că exportul cu animale vii nu răneşte doar animalele – dar şi economia. S-au pierdut locuri de muncă în sectorul de procesare a cărnii, în vreme ce ţările importatoare făceau profitul şi valoarea adăugată pe seama animalelor vii. Iordania începe să înlocuiască importurile de animale vii cu cele de carcase congelate. Un alt exemplu este Bahrain, o ţară importatoare care a înlocuit deja complet importul cu animale vii, cumpărând produse din carne cu valoare adăugată şi acest comerţ prosperă.

 ”Soluţia este simplă şi ar proteja animalele, oamenii, mediul, ar crea locuri de muncă şi ar preveni răspânirea de boli catastrofice. Tot ce trebuie să facă România este să înceapă înlocuirea exportului de animale vii cu exportul de carcase şi de alte produse cu valoare adăugată pentru ţara noastră. Nu vom opri campania până când România nu va face această schimbare. Între timp, animalele îndură o soartă mai cruntă decât moartea, în vreme ce firmele de comerţ fac un profit gigantic vânzând oile chiar şi de 5 ori mai scump decât le cumpără din România. Este jaf la drumul mare pe spinarea animalelor şi a fermierilor din România”, a adăugat Păun.

Mesaj pentru ministru Daea

În ultimele săptămâni, pe valea Prahovei şi în Bucureşti au apărut mai multe panouri publicitare uriaşe cu o oaie din România care a fost exportată în Orientul Mijlociu cu mesajul ”Soarta ei este mai cruntă decât moartea”. ”Mesajul îi este adresat personal ministrului Daea care tot susţine că iubeşte oaia, că oaia este un temple şi că îi face statuie. Dacă aşa stau lucrurile, atunci ar trebui să le protejeze de suferinţa inutilă şi să le exporte carnea şi nu să le trimită vii. Am împânzit zona din jurul ministerului, atât la suprafaţă cât şi în staţia de metrou de lângă minister pentru a ne asigura că domnul ministru şi angajaţii săi nu vor rata mesajul din orice part ear veni. Sper să nu închidă ochii”, a încheiat Păun.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite