UCM Reşiţa s-a calificat în sferturile Cupei Cupelor, dar riscă să-şi piardă toţi jucătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicecampioana României a trecut fără emoţii, într-o dublă manşă, de ucrainenii de la Budyvelnik Brovary, însă, în numai trei zile, de la echipă ar putea pleca şi jucătorii care au avut mai multă răbdare decât alţi colegi de-ai lor, aşteptând aproape patru luni de zile rezolvarea problemelor financiare.

Măcinate de mari probleme financiare, UCM şi Budyvelnik au convenit să susţină amblele manşe din optimile de finală ale Cupei Cupelor la Reşiţa, împărţind în mod egal toate costurile. Doar Tucanu, Pârâianu, Petrea, Rohozneanu, Antonaru, Grozăvescu, Cuciula, Popovici şi Vulpe au mai rămas din super-echipa pe care Gligore Czari a avut-o la dispoziţie în prima parte a campionatului, dar chiar şi aşa UCMR a rămas o forţă, atât în Liga Naţională, cât şi în Europa. Cu un Antonaru senzaţional între buturi, cu veteranii Tucanu şi Pârâianu jucând ca în prima tinereţe şi cu un Rohozneanu într-o formă de zile mari, UCMR a zdrobit-o pe Budyvelnik în primul joc cu 33-16. Cum calificarea era deja jucată, o zi mai târziu, în meciul retur, Czari a contat mai mult pe juniorii veniţi de la Liceul Traian Vuia ca să suplinescă plecările lui Irimescu, Georgescu, Fenici, Stamate şi ceilalţi, care nu au mai îndurat situaţia incertă de la clubul reşiţean. Ucrainenii au profitat şi şi-au luat revanşa, impunându-se cu 31-27.
    Ucemeriştii au mers mai departe fiind lipsiţi de emoţii. Din păcate, returul cu Budyvelnik ar putea fi ultima apariţie a echipei în această formulă. “În primul rând, vreau să mulţumesc publicului şi băieţilor. Ne bucurăm pentru aceaastă calificare, obiectivul nostru este să ajungem cât mai sus în Cupa Cupelor şi cred că pentru handbalul reşuiţean este un pas înainte. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Clubul are un termen limită până pe data de 23 să plătească jucătorilor care au rămas la echipă restanţele financiare. Sper să se rezove problemele până atunci, dacă nu, vor părăsi echipa şi alţi jucători. Dacă se rezolvă, vor veni înapoi şi Pârvan şi Vaidasigan, care sunt împrumutaţi la Timişoara. Obiectivul pe care l-am propus domnului Zamfirescu este ocuparea unui loc care asigură prezenţa în cupele europene”, a declarat antrenorul Reşiţei.
    Nici măcar eliberarea din arest a lui Adrian Chebuţiu, numărul unu la UCMR, nu a adus prea mult optimism în tabăra vicecampioanei. “Este ceva ce aşteptam de mult. Băieţii încă sunt sceptici, chiar şi cu eliberarea domnului Chebuţiu. Problemele încă nu s-au rezolvat, dar acum se aşteaptă mai multe veşti bune”, a adăugat Czari.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite