Ucemeriştii merg la Constanţa să bată campioana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bănăţenii sunt gata să dea lovitura pe litoral
Bănăţenii sunt gata să dea lovitura pe litoral

Optimismul domneşte în tabăra vicecampioanei înaintea derbiului cu HCM. Handbaliştii de la UCM Reşiţa sunt gata să profite de pasa mai proastă prin care trece campioana ultimilor ani.

Ucemeriştii au plecat astăzi, la orele prânzului, spre Timişoara, pentru a se îmbarca în avion cu direcţia Constanţa, unde, sâmbătă seară, joacă marele derbi al handbalului masculin românesc. Gândul elevilor lui Gligore Czari a fost acelaşi, să schimbe, în sfârşit, ierarhia în Liga Naţională. După ani la rând în care HCM a făcut legea în campionatul intern, UCMR este gata să profite de perioada mai puţin fastă a dobrogenilor şi să-şi adjudece primul titlu de campioană din istoria clubului.


Meci de patru puncte
“Aşteptăm o victorie de la acest meci şi să fim campioni de toamnă. Presiunea e mai mare pentru Constanţa. Dacă vom câştiga acolo, ne desprindem la patru puncte şi vom aborda cu un alt moral celelalte meciuri. Anul acesta s-au făcut achiziţii bune la Reşiţa şi, la modul cum simt eu echipa, cred că vom face un meci bun”, a declarat Adrian Petrea după ultimul antrenament înainte de plecarea spre litoral.
 Ionuţ Georgescu este la primul sezon în tricoul Reşiţei, dar ştie ce înseamnă un meci cu HCM Contanţa de pe vremea când juca pentru Steaua. “Mergem să învingem şi să luăm o opţiune serioasă pentru câştigarea campionatului. Avem o şansă bună şi trebuie să profităm de ea. Reşiţa s-a întărit mult în vară, iar la Constanţa a rămas acelaşi nucleu de jucători. După ce l-au pierdut pe Zoran Kurteş n-au traversat o perioadă foarte bună. Cred că şi ei vor fi la fel de montaţi ca noi şi eu zic că echipa care va face mai puţine greşeli, aceea se va şi impune. HCM are o echipă foarte bună, ne ştim cu ei de la echipa naţională şi depinde de forma de moment a fiecăruia”, crede extrema Reşiţei. 


Presiunea pe ei

   Vali Ghionea este la fel de optimist înaintea marelui meci. “Ca de fiecare dată, cred că va fi un meci greu, echilibrat, un adevărat derbi. Dacă vom câştiga, vom fi mai aproape de titlu, eu zic că 90 la sută nu mai putem rata primul loc. Noi mergem să câştigăm, chiar dacă nici un rezultat de egalitate nu ar fi rău. Presiune e mult mai mare pe ei, pentru că, dacă nu vor câştiga acest meci rămân la patru puncte în urma noastră şi le va fi foarte greu. Diferenţa cred că o face atitudinea. E o şansă care trebuie speculată”, a declarat internaţionalul UCMR-ului.
    În avionul de Constanţa nu au urcat Vulpe şi Cuciula, ambii accidentaţi. În schimb, sârbul Djordjevic a făcut deplasarea, doctorul Brizu dând asigurări că-l face bun de joc până la startul partidei.

Aihan Omer pronostichează un meci egal
Fost antrenor al ambelor echipe, cu care a cunoscut cele mai mari performanţe din carieră, Aihan Omer spune că se va bucura în cazul unui rezultat de egalitate. “Cred că va fi un meci interesant, cum au foat majoritatea în ultimii ani dintre Reşiţa şi Constanţa. Sper că se va termina la egalitate, ceea ce e bine pentru Reşiţa. Am antrenat atâţia ani ambele echipe şi mi-e greu să spun că vreau să câştige una sau alta. Reşiţa e tare anul ăsta, dar şi Constanţa are echipă bună. Sper să fie un meci frumos şi să se termine la egalitate”, a declarat Aihan Omer. Acelaşi lucru şi-l doreşte şi fostul său secund, actualul număr unu de pe banca Reşiţei, Gligore Czari. “Vreau să facem un joc, bun, plăcut şi să nu pierdem”, a spus tehnicianul. HCM şi UCM se întâlnesc sâmbătă seară, de la ora 19.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite