Turiştii mai au de aşteptat până când zona Cascadei Bigăr va fi amenajată. Impedimentul pentru care nu poate fi demarat proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ciprian Floare
FOTO Ciprian Floare

Proiectul care ar transforma Cascada Bigăr într-un obiectiv turistic civilizat bate pasul pe loc. Compania Naţională pentru Investiţii a scos lucrarea la licitaţie, însă nu s-a înscris niciun constructor.

Proiectul în valoare de aproximativ 3 milioane de lei prevede construirea unei parcări cu 100 de locuri, introducerea iluminatului public ornamental, căsuţe din lemn pentru producătorii locali, toalete şi o pasarelă care să ducă din parcare până la obiectiv.

Primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu, spune că ceea ce a ţinut de administraţia locală s-a făcut deja şi că acum totul depinde de Compania Naţională pentru Investiţii care finanţează cea mai mare parte din proiect.

“A fost scoasă lucrarea la licitaţie, dar nu s-a prezentat niciun constructor. Nu prea ştiu motivul. Am mai întrebat şi eu constructorii, dacă sunt cumva prea puţini bani şi nu rentează. Dar se pare că era scăpat în documentaţie, ca şi condiţie, lucrări similare construcţii de spitale pentru constructor, dar cred că acum au scos şi se va organiza o nouă licitaţie. Ca valoare e ok, cam 1,8 milioane de lei este finanţarea Guvernului, iar 1 milion de lei este participarea noastră. Noi, banii aceştia, chiar dacă nu îi avem, îi împrumutăm, pentru că trebuie să facem lucrarea asta. Tot vorbim şi ne chinuim cu ea de trei-patru ani de zile”, spune primarul de la Bozovici.

Edilul speră ca proiectul cu CNI să se finalizeze cât mai rapid pentru că numărul turiştilor este tot mai mare.

“De la an la an, sunt toti mai mulţi turişti. Bucuria mea e că se dezvolta zona. Se mai face şi o parcare privată, un băiat a mai făcut o pizzerie, dacă se face şi proiectul nostru chiar va fi ceva frumos”, spune Stoicu

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite