TUPEU FĂRĂ LIMITE: Teribiliştii de pe pârtia de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii sporturilor de iarnă care au fost weekendul trecut în staţiunea de pe Muntele Mic au fost martorii unui incident neplăcut. Un tânăr a făcut slalom cu Jeep-ul pe pârtie şi era să treacă peste schiurile unui salvamontist. Gestul său l-a costat 1.000 de lei.

 „Din fericire, nu au fost victime. Este însă strigător la cer modul în care ştiu unii să se bucure de zăpadă şi de frumuseţea muntelui”, a spus Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin. „Atât pe Muntele Mic, cât şi pe Semenic, există posturi şi patrule ale jandarmilor montani. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a acestor cazuri”, a precizat Lucian Istrăţescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.


Este al doilea caz din acest an. La începutul lunii ianuarie, un bărbat a intrat cu ATV-ul pe o pârtie. El a fost deranjat de tonul ceva mai agresiv al unui salvamontist care i-a cerut să părăsească domeniul schiabil şi a reacţionat violent. A scăpat doar cu o amendă de 500 de lei dată de jandarmii montani.
Tot mai mulţi tineri teribilişti au un comportament care îi pune în pericol pe cei de lângă ei. Cu mulţi bani şi autovehicule cu mulţi cai putere, şmecherii vor să impresioneze încălcând legea. Tot în Caraş-Severin, anul trecut, un tânăr a intrat cu maşina pe pista Aeroportului Caransebeş în timpul unei competiţii de motociclism. Patru persoane au ajuns atunci la spital, din cauza gestului necugetat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite