Tudor Broască este fermecat de dans la un nivel profesionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Broască
Tudor Broască

După ani de zile de antrenamente, tânărul a cucerit recent locul V la un concurs naţional de dansuri.Cu toate că este la o vârstă fragedă, Tudor a descoperit o pasiune cu ajutorul căreia personalitatea poate lua o formă frumoasă.

Profil:

Născut. 26 august 1998
Studii. Elev la Liceul „Traian Lalescu“, Reşiţa
Experienţă. Practică dans sportiv de aproape 5 ani

Tudor Broască este elev în clasa a V-a la Liceul Teoretic „Traian Lalescu“ din Reşiţa. Tânărul este o fire veselă şi optimistă, chiar dacă uneori pare foarte serios. Cu toate că este la o vârstă fragedă, Tudor a descoperit o pasiune cu ajutorul căreia personalitatea poate lua o formă frumoasă. „Mă simt foarte bine în pielea mea. Recunosc că îmi place la şcoală, mai ales pentru că  am colegi cu care mă înţeleg bine şi alături de care petrec clipe frumoase“, spune Tudor.

Pasiune pentru dans

Tânărul a descoperit dansul de societate încă din clasa întâi. Cu toate că a fost îndrumat de părinţi să facă acest pas, Tudor spune că a fost o decizie foarte bună şi că pe parcursul primelor zile de curs a rămas fascinat de tot ceea ce reprezintă această artă. „Principalul meu hobby este dansul. În clasa I am mers cu mama la sala de sport de la şcoala mea, Liceul Teoretic «Traian Lalescu», unde instructor era Ovidiu Tomescu. Încă din prima clipă am rămas impresionat de modul de lucru şi de mulţimea de tineri care era acolo. Eram cel mai mic de acolo, dar după primii paşi, dansul m-a fermecat. Dansatorii cu vârste mai mari m-au influenţat foarte mult pentru că eu încercam să îi imit, iar acest lucru pot să spun că m-a şi ajutat“, povesteşte Tudor.

Competiţii importante

Începând cu anul acesta tânărul, împreună cu partenera sa, a reuşit o adevărată performanţă. Tudor a participat la un concurs naţional de dansuri organizat la Sibiu, unde a obţinut rezultate remarcabile. „La Sibiu, luna aceasta eu şi Ana Maria Liţcanu am luat locul V la neoficial. În continuare ne pregătim să mergem şi la alte competiţii unde sperăm să obţinem rezultate şi mai bune“, mai spune Tudor.

Schi cu familia

O altă pasiune a tânărului este cea a sportului alb. În fiecare an, alături de familia lui, Tudor merge pe munte pentru a schia. „Poate pentru mulţi iarna nu reprezintă foarte mult. Pentru mine este o perioadă foarte frumoasă, mai ales pentru simplul fapt că merg cu tata şi cu fratele meu Vladimir să schiem“, spune Tudor. Tânărul trebuie să se împartă între şcoală şi dansuri, dar nu se plânge de faptul că nu are destul timp liber. „Am timp şi pentru şcoală şi pentru antrenamente. Pentru ca un om să reuşească în viaţă trebuie să muncească, să facă  lucrurile cu plăcere şi cu voinţă“, povesteşte Tudor.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt priorităţile tale pentru viitorul apropiat?
Principala mea prioritate este şcoala. Învăţ ca să îmi construiesc un viitor frumos. Începând din clasele mici am mers la concursuri de matematică, engleză, cultură generală. Anul acesta am mers la olimpiadele de matematică şi educaţie tehnologică. La ultima  am luat locul III la faza pe judeţ.
Cât de mult petreci in sala de antrenament?
La un curs normal petrec trei ore şi jumătate, iar când dansez doar cu partenera mea, Ana Maria Liţcanu, cursul durează o oră şi jumătate, de mai multe ori pe săptămână. Eu cred că pot să devin un dansator foarte bun. De aceea nu îmi pare rău dacă nu prea mai am timp liber. Uneori, după ce vin de la antrenamente mă culc târziu pentru a-mi termina temele şi a învăţa.

Ce-i place
„Imi place să ascult muzică pentru a mă linişti şi relaxa. Alteori citesc pentru că întotdeauna găsesc ceva interesant în paginile cărţilor. Imi plac oamenii veseli şi plini de viaţă. Îmi plac glumele bune şi prietenii care ştiu să le facă”.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să fiu minţit sau jignit pentru că eu încerc să nu fac aceste lucruri. Nu îmi plac oamenii încruntaţi şi nepoliticoşi pentru că reuşesc de fiecare dată să-mi strice buna dispoziţie”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite