Topul celor mai căutate meserii din judeţul Caraş-Severin în anul 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu al unei agenţii de recrutare, cei mai căutaţi angajaţi sunt inginerii, urmaţi de muncitorii calificaţi. Din clasamentul celor mai vânaţi angajaţi pentru anul în curs mai fac parte şi reprezentanţii de vânzări, şoferii sau chiar muncitorii necalificaţi.

Deficitul de talente persistă, în ciuda creşterii numărului de candidaţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă. În 2010, 36 la sută dintre angajatori continuă să aibă dificultăţi în acoperirea deficitului de personal. Agenţia de recrutare a forţei de muncă Manpower a realizat un studiu potrivit căruia criza de talente este considerabilă în multe dintre judeţele şi sectoarele de activitate analizate.

„Topul poziţiilor cu deficit de talente este aproape identic cu cel din 2009 şi 2008. Pentru al treilea an consecutiv, posturile de ingineri, muncitori calificaţi şi reprezentanţi vânzări sunt cel mai greu de acoperit”, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ din Reşiţa Gabriela Crainic, reprezentant al agenţiei de plasare a forţei de muncă. În plus, faţă de stabilitatea din anii trecuţi, studiul arată că muncitorii necalificaţi sunt tot mai căutaţi în judeţ. „Şoferii şi muncitorii necalificaţi au avansat în top în acest an de pe locul 8 pe locul 4, şi respectiv de pe locul 10 în 2009, pe locul 7”, a adăugat v

Angajatorii se zbat

Dan Ulici are o firmă de construcţii şi de câteva luni bune încearcă să găsească personal. „De la anunţuri în ziare, la flyere, am epuizat toate soluţiile. Nu mai ştiu ce să fac”, spune angajatorul care are contracte pe care nu le poate onora sau le duce la capăt cu dificultate, din cauza lipsei de personal. Specialiştii vin cu soluţii pentru astfel de cazuri. „Soluţia pe care angajatorii o au în acest moment este să îşi extindă căutările către acei candidaţi care pot migra de la un sector de activitate la altul, dintr-un oraş în altul”, subliniază reprezentanta Manpower, Gabriela Crainic.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite