Șefi noi la două instituții importante din Caraș-Severin. Au fost numiți politic, fără concurs

0
Publicat:

Inspectoratul de Stat în Construcții Caraș-Severin și Biroul Vamal de Interior Reșița au șefi noi interimari, care îi înlocuiesc pe alți șefi interimari. Despre organizarea unui concurs, conform legii, nimeni nu pomenește niciun cuvânt.

Emil Gârleanu, noul șef al Inspecției în Construcții Caraș-Severin FOTO expressdebanat.ro
Emil Gârleanu, noul șef al Inspecției în Construcții Caraș-Severin FOTO expressdebanat.ro

Prefectul Ioan Dragomir a prezentat, în ședința Colegiului Prefectural din această săptămână, noile nume care vor coordona activitatea din două instituții publice. Este vorba despre Inspectoratul de Stat în Construcții și Biroul Vamal de Interior Reșița.

S-a schimbat conducerea în două instituții din Caraș-Severin. Noul inspector-șef la Inspectoratul de Stat în Construcții, prin reorganizarea Inspectoratului Regional de la Timișoara, este Emil Gârleanu, care a fost inspectorul general pe regiune. Acesta a optat pentru a prelua coordonarea activității de la Inspectoratul din Caraș-Severin.

„Este un om cu o experiență deosebită și am avut o discuție cu dumnealui, sper ca activitatea să fie puțin revigorată după perioada de interimat de la această instituție”, spune prefectul Ioan Dragomir.

Și la Biroul Vamal de Interior Reșița s-au făcut schimbări. După o perioadă de interimat în care conducerea a fost asigurată de adjunctul Biroului Vamal Timișoara, acesta a decis să se reîntoarcă la Timișoara.

Conducerea a fost preluată, pentru o perioadă determinată, de Marcela Jurcă.

În cazul niciunei dintre instituțiile menționate nu s-a anunțat nimic despre organizarea vreunui concurs, așa cum prevede legea. De altfel situația de provizorat este pe placul politicienilor, care pot, astfel să schimbe directorii în funcție de cum se aliniază conjunctura politică. În cazul directorilor desemnați pe post în urma unui concurs, procedura de înlocuire este mult mai complicată decât cea din situația de interimat.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite