Șef din Poliție acuzat că amenință subalternii care amendează „pe cine nu trebuie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adjunctul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Aurel Coman, este anchetat de superiori după ce a fost înregistrat amenințându-i pe subalternii care au amendat „pe cine nu trebuie”.

Adjunctul IPJ Caraș-Severin este cercetat de superior FOTO Sindicatul Europol
Adjunctul IPJ Caraș-Severin este cercetat de superior FOTO Sindicatul Europol

Înregistrările au fost făcute publice de Sindicatul Europol, care a dezvăluit că Aurel Coman a pus presiune pe polițiștii care i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice și inclusiv fără permis de conducere soției unui șef de Ocol Silvic „apropiat al șefilor din poliție, prin prisma disponibilității pe care o are pentru găzduirea petrecerilor organizate de aceștia, departe de ochii lumii”.

Potrivit Sindicatului Europol, pentru că nu s-au lăsat intimidați de recomandările ”apolitice”, aplicând în continuare legea, „comisarul șef de poliție Coman Aurel a recurs la amenințarea polițiștilor incomozi (chiar dacă activitatea acestora este una foarte bună-peste 100 de infracțiuni la regimul rutier constatate în flagrant), precizându-le inclusiv că îi va muta în altă localitate în care să-și desfășoare activitatea, scopul fiind, în condițiile date, acela de a nu mai deranja cercurile relaționale ale șefilor din poliție cu patronii firmelor „preferențiale„ sau cu oamenii politici din județ”.

„Începând cu data de 17 te mut la Reșița. Două luni de zile fără acord. Și mă urc pe tine. (…) Mă țin de voi o lună de zile să vedeți că nu sunteți șmecheri. Vă mut pe toți de acolo”, spune Coman într-o înregistrare făcută publică de Sindicatul Europol.

„Sub pretextul creșterii numărului de accidente rutiere, Biroul Drumuri Naționale și Europene ce avea sediul în incita Poliției Orașului Băile Herculane este mutat în sediul Poliției Muncipiului Caransebeș ce este situat la o distanță de 75 de km de localitatea Băile Herculane, astfel încât polițiștii să fie nevoiți să piardă aproximativ o oră pentru a se echipa și pentru a li se efectua instructajul premergător intrării în serviciu, fiind astfel «poziționați» la o distanță considerabilă față de patronii firmelor «preferențiale» care distrug drumurile publice prin intermediul mașinilor de mare tonaj”, mai arată Sindicatul Europol, care a făcut publice și imagini de la un eveniment la care Aurel Coman apare alături de doi politicieni: Ionuț Popovici și Ioan Mocioalcă (PSD).

Contactat de „Adevărul”, Aurel Coman a declarat că având în vedere „verificările” făcute în cazul său, nu dorește să comenteze acuzațiile care i se aduc. Totuși, Coman a spus că scandalul „este o făcătură a lui Andreica de la Europol”. Adjunctul IPJ Caraș-Severin a admis că în înregistrări apare vocea sa, dar a spus că înregistrarea nu este completă.

În privința fotografiilor în care apare alături de politicieni, Coman a spus că sunt de la un eveniment public la care a participat ca reprezentant al IPJ Caraș-Severin.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind declarațiile adjunctului inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele: conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția Control Intern, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a transmis Poliția Română.

Precedentul din Timiș

Un caz similar celui din Caraș-Severin a fost în urmă cu mai mulți ani, la IPJ Timiș. Șefii IPJ au fost trimiși în judecată și condamnați în primă instanță pentru că au pus presiune pe un polițist care amenda „pe cine nu trebuie”. Pentru a-l opri pe agent, șefii Poliției Timiș au pus la cale mutarea agentului de la Recaș, la Lugoj. Dosarul este pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite