Scandal: un ONG de mediu acuză că Romsilva ar urma să fie decapitată de o tabără a PSD. Reacţia ministerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Garda Forestiera Suceava
FOTO Arhiva Garda Forestiera Suceava

Reprezentanţii unui ONG care se ocupă cu probleme de mediu vorbesc despre o posibilă demitere în bloc a Consiliului de Administraţie al Romsilva.

Reprezentanţii ONG-ului de mediu „Agent Green“ atrag atenţia asupra unui posibil scandal care s-ar petrece în Romsilva. Este o situaţie fără precedent în Ministerul Apelor şi Pădurilor. Ministrul Ioan Deneş a primit ordin de la partid ca să îl înlocuiască pe Ciprian Pahonţu, directorul general Romsilva, şi ameninţă subordonaţii pentru a semna documentele de revocare a Consiliului de Administraţie al RNP. Membrii CA sunt singurii care pot vota înlocuirea directorului general al Romsilva, care a fost numit în funcţie după câştigarea unui concurs. Surse din PSD au precizat că ordinul a venit de câteva săptămâni, dar ministrul nu doreşte sa îşi asume decizia pentru că ar fi o demitere nelegală, pe care nu vrea să şi-o asume şi încearcă să îşi forţeze subordonaţii să o facă”, spun cei de la Agent Green.

Aceştia mai susţin că ministrul Deneş l-ar fi ameninţat pe secretarul de stat Covrig că îl va demite dacă nu va semna ordinul de revocare şi spun că la solicitarea lor ministrul nu a recunoscut că ar fi dat ordin pentru demiterea Consiliul de Administraţie al RNP Romsilva.

document agent green

Activiştii de la Agent Green susţin că decizia de revocare nu ar fi fost avizată de directorul departamentului juridic, care ar fi considerat măsura nelegală, pentru că membrii nu şi-ar fi încălcat condiţiile contractuale din mandat. Drept urmare, directorul acestei direcţii ar fi fost demis din funcţie săptămâna trecută.

Reporterii Adevărul au cerut un punct de vedere oficial şi de la Ministrul Apelor şi Pădurilor în ceea ce priveşte această problemă. Biroul de presă ne-a trimis un comunicat în care susţin că în urma verificării activităţii la Romsilva s-a considerat oportună schimbarea a patru membri din Consiliul de Administraţie

La nivelul Ministerului Apelor şi Pădurilor s-a realizat o analiză ca urmare a acţiunii de verificare realizată de Corpul de Control al Ministrului la R.N.P Romsilva, în perioada martie-iulie 2018. În urma acestei analize, conducerea ministerului a apreciat ca oportună măsura revocării a patru membrii ai C.A al R.N.P Romsilva şi numirea provizorie a altor persoane în locul acestora. În consecinţă, au fost emise ordinele de ministru, documente care pot fi accesate pe site-ul RNP Romsilva la adresa http://www.rosilva.ro/rnp/ordine_de_numire__p_1054.htm  

În ceea ce priveşte textul publicat de Agent Green, la care faceţi referire, vă precizăm că nu a existat nicio demitere la nivelul Direcţiei Juridice, ci doar încetarea promovării temporare din funcţia de director. În acest moment, persoana ocupă funcţia pe care o deţinea anterior promovării cu caracter temporar, tot în cadrul Direcţiei Juridice.

Menţionăm faptul că toate documentele care au fost emise de M.A.P în care este vizată măsura revocării unor membrii ai C.A al RNP Romsilva au avizul de legalitate al Direcţiei Juridice din cadrul MAP şi, de asemenea, pot fi vizualizate accesând pagina de internet a RNP Romsilva   - http://www.rosilva.ro/rnp/ordine_de_numire__p_1054.htm”, se arată în comunicatul remis redacţiei „Adevărul“ de către Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite