Şansele ca reşiţenii să îşi găsească de lucru după sărbători sunt nule

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai afectate de şomaj sunt locurile de muncă în construcţii
Cele mai afectate de şomaj sunt locurile de muncă în construcţii

Agenţia de recrutare Manpower a făcut un studiu din care reiese că şase din zece angajatori nu anticipează nicio schimbare referitoare la forţa de muncă. Rezultatele studiului sunt sumbre pentru zona de sud vest a ţării, dar arată o îmbunătăţire a situaţiei, faţă de anul în curs.

Studiul indică faptul că piaţa forţei de muncă va rămâne oarecum stabilă în următoarele trei luni pentru cei deja angajaţi, dar prezintă puţine oportunităţi pentru cei care caută un loc de muncă. Spre deosebire de celelalte regiuni din ţară, în sud-vestul ţării lucrurile stau bine, apreciază specialiştii.
Asta, în contextul în care previziunea de angajare este zero în Banat şi negativă în celelalte regiuni din ţară. Ba mai mult, specialiştii în recrutare susţin faptul că, raportată la celelalte trimestre din anul în curs, cifra zero, nu este nici măcar atât de rea pentru Banat.

Pesimism în rândul angajatorilor
Până acum, studiul arată un pesimism accentuat al angajatorilor din sud-vestul ţării, pentru că rezultatul era de -27 la sută.  Cu toate acestea, acelaşi studiu arată că anul viitor zona de vest a ţării este prima care iese din criză, faţă de celelalte regiuni din România.

Patronii stau în repaus
„Faţă de anul trecut, numărul locurilor de muncă oferite de agenţii economici din Caraş-Severin este mult mai mic”, a declarat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă Caraş. Cei care şi-au căutat un loc de muncă au avut o piaţă restrânsă de oferte, de trei ori mai mică decât cea din cursul anului trecut.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite