Reţetă: dovlecei picanţi, puşi la borcan cu ceapă şi roşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarul reşiţean Uica Mihai ne-a oferit o scurtă reţetă despre cum putem pregăti un adevărat deliciu pentru la iarnă.

"Aveţi nevoie de:

 - cam trei kilograme de dovlecei tineri, curăţaţi de coajă, tăiaţi rondele şi pârpâliţi pe grătar, cu sare şi piper.

- un kilogram de ceapă tăiată solizişori călită în ulei cu sare, piper, zahăr şi un strop de oţet balsamic.

- un kilogram de roşii tăiate felii.

- trei căpăţâni de usturoi date prin blender cu un sfert de litru de ulei şi două sute de mililitri de oţet

În borcane sterilizate intercalez dovleceii, ceapa şi roşiile. încălzesc sosul de usturoi până la şaizeci- şaptezeci de grade, îl torn în borcane, căpăcesc şi bag borcanele în bainmarie acoperite ochi cu apă, pentru patruzeci de minute.

Picanteria asta e bună iarna mâncată lângă friptui ori cârnaţi, sau cum face nevasată-mea Nemţoaica, unge felii de pâine prăjită cu untură, pune picanterie deasupra şi mănâncă la micul dejun cu ceai de mentă. Chiar că e o potriveală nemaipomenită", spune Uica.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite