Reşiţenii branşaţi la CET ameninţă societatea de termoficare cu judecata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datoriile mari pe care le are societatea Cet Energoterm au dus la sistarea serviciilor pentru jumătate dintre abonaţi. Abonaţii la sistemul de termoficare se gândesc serios să dea societatea pe mâna instanţei pentru că, de mai bine de o lună, oamenii stau fără apă caldă.

Reşiţenii povestesc că au rămas fără apă caldă imediat după Paşte, de când sunt nevoiţi să se spele cu apă rece. Unii dintre ei au scos bani din buzunar şi şi-au cumpărat deja boilere pentru că nu mai suportă situaţia. „Eu am investit într-un boiler şi am cheltuit cu totul 500 de lei cu tot cu montaj. Am făcut asta pentru că situaţia nu e una roz şi nu am vrut să sufăr din cauza altora“, a spus Ioan Bădescu, de 76 de ani, din Reşiţa.

Au semnat un contract


Unii reşiţeni sunt supăraţi pentru faptul că au plătit pentru încălzirea pe orizontală, iar în zilele friguroase nu au gram de căldură. „Dacă ştiam că se va ajunge în situaţia să nu am confort, mai bine îmi puneam centrală termică şi acum nu mai aveam probleme“, a spus Ionela Voicu, de 50 de ani, din Reşiţa.

Grădiniţele care se află în zonele unde nu este apă caldă au fost în situaţia să pună în funcţiune calorifere electrice pentru a le oferi celor mici confortul pentru orele de curs.  Oamenii sunt disperaţi pentru că se gândesc că vor rămâne mult timp fără apă caldă, iar cei mai mulţi dintre ei spun că este incomod să tot încălzească apa. Pe de altă parte, Aurel Marinescu, reprezentantul noii societăţi de termoficare Cet 2010, spune că s-a ajuns în această situaţie pentru că cei de la AquaCaraş au sistat livrarea apei din cauza datoriilor de pe Cet Energoterm.

„Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii AquaCaraş şi aşteptăm semnarea contractului pe Cet 2000 pentru a putea intra în normal“, a declarat Aurel Marinescu, director Cet 2010.

Majorare de capital la Cet 2010


În momentul, de faţă cei aproape 200 de angajaţii de la Cet Energoterm au trecut la noua societate de termoficare Cet 2010. Consilierii locali au majorat capitalul social al acesteia în luna aprilie cu un milion de lei şi urmează ca noua societate să îşi rezolve contractele atât cu furnizorul de gaz, cât şi cu cel de energie electrică.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite