Pompierii s-au retras din zona incendiului izbucnit în Parcul Domogled, dar vor interveni şi duminică. Elicopterele au făcut 15 aruncări cu apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiului în Parcul Naţional Domogled s-au retras odată cu lăsarea întunericului, urmând să intervină şi în cursul zilei de duminică, iar potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă incendiul este localizat şi nu mai există pericol de propagare.

”Forţele s-au retras de la locul intervenţiei. Cele două elicoptere au efectuat în total 17 curse, din care două recunoaşteri şi 15 aruncări cu apă şi rămân în zonă, pregătite să intervină şi mâine (duminică - n.r.). Echipajele venite în sprijin din judeţele limitrofe rămân şi ele în zonă, cazarea fiindu-le asigurată cu sprijinul Primăriei Topleş, astfel că mâine (duminică - n.r.) va interveni acelaşi număr de efective”, au transmis reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Potrivit sursei citate, incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare, dar mai fumegă pe alocuri.

Duminică dimineaţă, pompierii vor relua misiunea în jurul orei 7.00.

Incendiul a izbucnit vineri după-amiază în Parcul Naţional Domogled din judeţul Caraş-Severin. Fumul care ieşea din pădure a fost observat de un turist care a sunat la numărul de urgenţe 112, iar pompierii au solicitat sprijin din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, dar şi două elicoptere de la MAI. Incendiul s-a manifestat pe două hectare şi au fost două focare, intervenţia fiind dificilă, având în vedere relieful stâncos şi pantele abrupte. Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 metri, la 25 kilometri distanţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite