Poliţiştii au tăiat cablul televiziunii pirat din Constantin Daicoviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din Caransebeş şi-a deschis o afacere de succes. A piratat mai multe posturi tv şi le-a redistribuit către 140 de abonaţi.Succesul nu a ţinut însă mult, iar acum s-a ales cu dosar penal. Ana-Monica M., de numai 21 de ani, a intrat în afaceri deschizându-şi o firmă care se ocupa cu difuzarea canalelor tv în comuna Constantin Daicoviciu.


Pentru ca profitul patroanei din Caransebeş să fie cât mai mare, aceasta s-a abonat la o firmă de cablu şi difuza canalele respective în 140 de case, fără să deţină acordurile de retransmisie şi avizul Centrului Naţional al Audiovizualului, încălcând astfel prevederile Legii drepturilor de autor şi Legii audiovizualului. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin au intrat pe fir.

Programe fără licenţă

„La percheziţia sediului societăţii din comuna Constantin Daicoviciu, au fost ridicate în vederea confiscării 36 de receptoare tv şi cartelele aferente, folosite pentru piratarea canalelor respective în vederea retransmiterii acestora către cei 140 de abonaţi”, precizează agent de poliţie Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Pe numele administratorului firmei s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de retransmitere prin cablu a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, emisia de programe fără licenţă de emisie sau autorizaţie tehnică de funcţionare ori retransmisia de programe.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite