Patru ucemerişti au fost selecţionaţi de Vasile Stângă pentru Mondialele din Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vali Ghionea, omul de bază al lui Stângă
Vali Ghionea, omul de bază al lui Stângă

Vicecampioana României este reprezentată în tricoul primei reprezentative de Cristian Fenici, Ionuţ Georgescu, Valentin Ghionea şi Alexandru Stamate. Alţi câţiva jucători obişnuiţi cu echipa naţională au fost lăsaţi acasă.

Naţionala masculină de handbal a României a început în această săptămână pregătirile pentru Campionatul Mondial care se va desfăşura în prima lună a anului viitor, în Suedia. Printre jucătorii de bază ai lui Vasile Stângă se află şi patru ucemerişti. Gheorghe Irimescu, Mihai Rohozneanu sau Ionuţ Irimuş, prezenţe constante în ultima vreme sub tricolor, n-au mai prins tricoul naţionalei. “Irimescu mi s-a părut într-o scădere de formă. Chiar şi la meciul cu Wisla Plock l-am urmărit şi nu mi s-a părut în cea mai bună formă. În handbalul mondial aţi văzut ce jucători sunt, de doi metri şi 130 de kg şi e foarte greu să te strecori printre ei cu oameni ca Irimescu. El e un jucător foarte bun, dar la nivelul ăsta mi-am dat seama că este foarte greu să faci faţă”, a declarat Vasile Stângă.


Ghionea, cel mai profesionist
    În ceea ce-i priveşte pe jucătorii selecţionaţi din curtea vicecampioanei, Stângă are numai cuvinte de laudă. “Fenici este într-o revenire. Despre Ghionea nu am cuvinte, este poate cel mai profesionist jucător din lotul naţional, îşi face treaba foarte bine. Georgescu poate să joace lejer inter dreapta în campionat. Stamate nu joacă prea mult şi, probabil, antrenorul are dreptate că nu-i dă minute pentru că face multe prostii, îşi alege nepotrivit şutul la poartă, dar este un jucător cu gabarit, care poate deveni o păiesă de bază”, a adăugat Stângă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite