Pădurile se taie ca-n codru! Legile care apără “aurul verde” sunt încălcate cu tupeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6000 lei, dar au făcut şi un dosar penal, în urma unei razii pe care au derulat-o pe drumul care leagă Anina de Bozovici. Mai multe persoane au fost prinse cu lemne tăiate ilegal din pădure, fără să aibă documente de proveniență pentru ele. S-au ales cu amenzi și au rămas fără “marfă”.

Polițiștii, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice au organizat o acţiune pe linia circulaţiei materialului lemnos pe ruta Anina - Bozovici. În cadrul acestei acţiuni, a fost depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, ce transporta 2,5 mc de material lemnos, însă avizul de însoţire era completat necorespunzător.

Un alt bărbat, de 53 de ani a fost depistat în cadrul aceleaşi acţiuni în timp ce transporta 13,5 mc material lemnos tot cu avizul de însoţire completat necorespunzător.
Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 2000 de lei fiecare.

Transport cu autocamionul
Polițiștii au prins și persoane mai tupeiste. Un alt tânăr în vârstă de 23 de ani, transporta cu un autocamion lemnul tăiat ilegal, de la locul de recoltare a materialelor lemnoase. Lemnele sale erau nemarcate, deși legea prevede cu totul altceva.

“Pentru acesta faptă tânărul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 de lei”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

La Vermeş, poliţiştii un alt cetățean care transporta marfa cu un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor şi o remorcă.

“Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori”, a adăugat purtătorul de cuvânt.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite