Pacienţi, pe loc repaus! Medicii nu dau reţete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Persoanele asigurate medical la sistemul de stat sunt nevoite să plătească din propriul buzunar tratamentul, în cazul în care au probleme de sănătate. Medicii de familie fac cel mult consultaţii în aceste zile, pentru că nu au ajuns încă la un acord comun cu Casa de Asigurări de Sănătate.

La nivelul municipiului, cei aproximativ 40 de medici de familie nu eliberează nici astăzi reţete compensate sau gratuite sau trimiteri la medicii de specialitate. Acest lucru este cauzat de faptul că doctorii nu vor să semneze contractul cu Casa Judeţeană de Sănătate până nu se ajunge la un numitor comun.

„Noi lucrăm în sistem de urgenţă. Consultăm pacienţii, dar le explicăm foarte frumos că nu putem elibera reţete compensate sau gratuite“, spune Maria Preda, medic de familie. Roxana Ionică are 18 ani şi a mers astăzi la medic deoarece nu se simte bine. Faptul că nu va primi reţetă pentru medicamentele compensate o nemulţumeşte. „Eu am venit la medic pentru consult. Sper ca în zilele viitoare să se rezolve toate problemele şi să îmi pot lua medicamentele pentru tratament“, a spus Roxana.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite