Ovidiu Bădescu, cel mai iubit profesor de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“, înregistrat în timp ce promitea că va modifica notele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În dosarul fraudării examenului de Bacalaureat apare şi stenograma unei convorbiri între profesorii Ovidiu Bădescu şi Florin Fărăcăşescu, cel dintâi dând asigurări că a modificat nota unei eleve.

În sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat profesorul Florin Fărcăşescu rămăsese dator unei eleve, Moţi Lucia, care nu a promovat în vară din cauza notei slabe la limba română. 

La matematică se pare că ar fi luat notă de trecere, datorită faptului că a reuşit să discute cu profesorul ce a corectat lucrarea la matematică, convingându-l să o supraevalueze. El a luat legătura cu profesorul Ovidiu Bădescu, profesor corector la proba matematică T2, în data de 1 iulie 2011, pentru a se asigura că nota primită este mai mare decât cea meritată.

Convorbire telefonică:   FĂRCĂŞESCU FLORIN: Aşa, auzi? Ce am vrut să zic? Ieri o rămas ălea aşa cum ai vorbit, nu?   OVIDIU: A, da! Da, da, da.   FĂRCĂŞESCU FLORIN: Bine. Bine, mulţumesc.   OVIDIU: Da, sigur. Am mai urcat ceva. Nu mai ştiu, la una am mai putut, am convins-o pe aia. Dar oricum 10 sutimi, nu mai mult.   FĂRCĂŞESCU FLORIN: Bine, bine.   OVIDIU: Dar nu sub. Da, e ok.   sursa: Rechizitoriu

Potrivit procurorilor, în discuţia de mai sus se face referire la lucrarea candidatei Tanc Lucia (numele dinainte de căsătorie), care a susţinut examenul la matematică la proba T2.

Profesorul Ovidiu Bădescu a scăpat de amenda penală, dar procurorii explică faptul că faţă de Moţi Lucia fostă Tanc, lucrarea penală a fost disjunsă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa şi că, cel mai probabil, procurorii reşiţeni vor continua audierile şi lucrarea penală, faţă de toţi cei ce apar în rechizitoriul acesta şi au favorizat unii elevi să obţină note nemeritate la examenul de Bacalaureat din anul 2011.

De asemenea, profesorii Florin Fărcăşescu şi Milotin Mirela au fost trimiş în judecată, iar alţi trei profesori au fost amendaţi cu amendă penală de 1.000 de lei.

CITEŞTE ŞI:

 

STENOGRAME Nota 10 pentru „fata lu’ tata“: cum i-a asigurat şeful Vămii din Caraş-Severin un 10 penal fiicei sale la examenul de Bacalaureat

 

Directorul Colegiului Tehnic Cărăşan şi o profesoară din Oraviţa trimişi în judecată pentru fraudă la examenul de Bacalaureat

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite