Mihai Babeu este norocosul rocker care a câştigat chitara Fender a lui Adi Bărăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Babeu
Mihai Babeu

Miţă, cum îi spun prietenii, a câştigat la aniversarea liderului trupei Cargo, Adi Bărar, chitara Fender a acestuia. Tânărul a participat la o tombolă pe care liderul trupei a organizat-o într-un club din Timişoara, cu ocazia aniversării de 50 de ani.

PROFIL
Născut. 14.12.1980
Studii. Facultatea de Inginerie „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Familie: Necăsătorit

Tânărul reşiţean a participat la petrecerea dată de liderul trupei Cargo pentru fani, cu ocazia aniversării zilei sale de naştere. Adi Bărar a organizat o tombolă, iar norocosul care a intrat în posesia instrumentului cu şase coarde este reşiţeanul Mihai Babeu.
„A fost o adevărată surpriză pentru mine, pentru că nu m-am aşteptat să câştig o chitară Fender, cu tot cu autograful lui Adi Bărar”, spune tânărul pasionat de muzică. „Deşi nu sunt un fan fanatic, cred că muzica trupei Cargo întrece în calitate cele mai multe dintre trupele momentului. Tot Banatul este fruntea”, a adăugat Mihai Babeu.

Chitara o va păstra cu sfinţenie
Miţă are o melodie preferată de-a timişorenilor: „Astăzi şi mâine”. „Îmi place foarte tare această piesă, pentru acorduri, mai ales. Din păcate, trupa nu o prea cântă în concerte, pentru că este tristă”, a adăugat reşiţeanul.
„Prietenii mei m-au întrebat dacă am de gând să vând instrumentul, dar le-am explicat că nu îmi pot vinde norocul. Dintre toţi cei care au luat parte la petrecere, eu am fost cel privilegiat. Iniţial, nici nu am vrut să merg la spectacol”, povesteşte Mihai.
„Prietena mea, Sonia, m-a convins că trebuie să facem ceva, că este vineri seară şi aşa am luat decizia să mergem în clubul respectiv”, a spus reşiţeanul. Miţă nu s-a hotărât încă dacă va păstra chitara la Timişoara, acolo unde lucrează, sau dacă o va aduce acasă, la Reşiţa.

Bilete la AC/DC rezervate din timp
Mihai Babeu nu s-a hotărât încă ce trupă îi place mai tare, aşa că a rămas un fan al clasicilor.
„Guns’n’Roses este prima formaţie pe care am admirat-o. De atunci, nu am mai avut una favorită. Acum, încă din luna ianuarie mi-am rezervat bilete la concertul trupei AC/DC, care va avea loc la Bucureşti. Este genial să vezi în concert legendara trupă”, adaugă Miţă, zâmbind.
„O altă trupă care îmi place este Iron Maiden, dar nu am putut să merg anul trecut la concert şi regret că l-am ratat. Sper să nu intervină nimic de această dată”, a spus Miţă.
Tânărul a adăugat că îi place să urmărească prestaţia live a artiştilor din trupele preferate. Deşi nu îi place aglomeraţia, concertele sunt o excepţie şi îndură îngrămădeala atât cât este nevoie. 
Tânărul a luat decizia să părăsească Reşiţa şi să se stabilească la Timişoara. Asta pentru că salariul plătit de UCMR nu l-a mai mulţumit. Acum lucrează ca şi inginer la o fabrică de volane din capitala Banatului şi este mulţumit de ceea ce face.
„Mi-e greu să părăsesc Reşiţa în fiecare weekend, când vin acasă. M-aş întoarce oricând înapoi, dacă aş avea o altenativă salarială bună”, spune reşiţeanul.

Întrebări şi răspunsuri

Care este pârtia ta preferată?
Pe cele din Austria le ador. Senzaţia de libertate pe care mi-o oferă mă fascinează. Simt cum îmi fuge pământul de sub picioare, iar eu că îl pot stăpâni. Asta îmi oferă multă încredere în forţele proprii.

Ce sport practici?
Dacă este iarnă, merg pe munte pentru schi. De asemenea, mă dau cu placa, pentru că îmi place să simt adrenalina. Dacă e vară, îmi place să înot.

Ce-i place
„Îmi place sportul, în general. Îmi plac călătoriile şi muzica rock. Iubesc filmele, mai ales cele de epocă şi SF-urile”, a spus tânărul reşiţean.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să aştept şi urăsc aglomeraţia. Nu-mi place nici ciorba de burtă” , a explicat Miţă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite