Liliana Danci şi alţi maratonişti au deschis luni şedinţa BVB Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionii celei de-a şasea ediţii a Maratonului Internaţional Bucureşti au deschis, luni, sesiunea de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti

.Campionul internaţional al maratonului şi campionul naţional au apăsat butonul care marchează simbolic deschiderea tranzacţiilor şi au sunat din clopoţelul de la bursă. Printre ei a fost şi Liliana Danci cea care a scos cel mai bun timp dintre maratonistele din România şi a devenit campioană naţională de maraton.

„Am invitat câştigătorii şi organizatorii maratonului să deschidă simbolic sesiunea de tranzacţionare. Acesta este un obicei pe care anumite burse îl au, chiar dacă totul este electronic. Vom organiza, din când în când, astfel de evenimente, cu invitaţi speciali, pentru că este o modalitate bună de a promova bursa, ca oamenii să fie mai aproape de piaţa de capital“, a declarat pentru Agerpres directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

„Noi organizăm maratonul de şase ani, iar BVB demarează 'maratonul' listărilor şi vrem să avem o paralelă şi unii să fie inspiraţi de ceilalţi“, a declarat directorul Maratonului, Oana Năstase, care a adăugat că doreşte Bursei recorduri de listări şi de volume de tranzacţionare în perioada următoare, aşa cum sportivii fac performanţă în domeniul lor şi au avut nişte timpi extraordinari la maraton. Primii români, care au cucerit titlurile de campioni naţionali la maraton, au fost Ştefan Lupulescu (CS Pandurii Tg. Jiu) şi, respectiv, Liliana Maria Danci (CSM Reşiţa), clasaţi pe locurile 5 în cele două întreceri. Totuşi alergătorii africani au dominat Maratonul Internaţional Bucureşti, desfăşurat duminică, şi câştigat la masculin de kenyanul Victor Bushendich Chelokoi, iar la feminin de etiopiana Neri Tigist. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite