Interlopul sârb, care e în greva foamei, susține că a fost „răpit” de polițiștii de frontieră români de pe teritoriul țării sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sârbul ajunge în faţa instanţei
Sârbul ajunge în faţa instanţei

Jozef Scjop, bărbatul de 40 de ani care a ajuns în mâinile poliţiştilor de frontieră cărăşeni acum câteva săptămâni, este prezentat astăzi magistraților de la Judecătoria Oravița, cu propunerea de prelungire a mandatului de arestare cu 15 zile. Bărbatul este în a treia zi de grevă a foamei pentru că susține că i s-a făcut o mare nedreptate.

Prin avocatul său, Teofil Drugărin, sârbul acuzat de trafic cu țigări, cere să fie extrădat pentru că, în opinia lui nu a încălcat nicio lege pe teritoriul românesc. “A intrat în greva foamei pe motiv că nu a săvârșit nicio infracțiune, procurorul de caz și alți 20 de polițiști de frontieră au trecut fraudulos granița, și l-au ridicat pe clientul meu”, a spus Teofil Drugărin, avocatul sârbului.

În plus, avocatul spune că Jozej Scjop recunoaște că a făcut contrabandă cu țigări, dar pe teritoriul Serbiei, acesta nu ar fi încălcat ilegal frontiera. „Am ]nceput demersurile pentru sesizarea reprezentanților sârbi de pe teritoriul României. L-am înștiințat pe consului general al Serbiei la Timișoara, care la rândul său urmează să facă o adresă către ministerul responsabil din țara vecină”, a declarat în această dimineață, Teofil Drugărin, avocatul așa zisului interlop.

Potrivit acestuia, „momeala” că sârbul face trafic cu tutun netimbrat, pe care îl furniza contrabandiștilor români, a fost aruncată de așa zisul Noica Nicolae, zis Minel. „Ca să scape el de arest, le-a spus că Josef Scjop aduce țigările la graniță. Ei au avut informația, dar polițiștii români trebuie să aplice legea doar pe teritoriul țării noastre. Nu aveau dreptul că încalce 20 sau 25 de kilometri din frontiera cu Serbia și să îl aresteze”, a adăugat Teofil Drugărin.  

Organele de anchetă nu dau curs acuzelor
“Nu comentăm acuzele aduse. Dacă au de făcut astfel de acuze, inculpatul și avocatul au la îndemână căi procedurale și se pot adresa unor instituții specializate în soluționarea unor cause de acest gen. Instituția noastră supraveghează activitatea organelor de poliție, iar până în acest moment nu au fost constatate nereguli”, a spus procurorul de caz, George Bucurică.

De asemenea, șansele ca sârbul să fie extrădat, așa cum cere, sunt nule ținând cont de faptul că el este urmărit penal, iar la acest moment ancheta este în derulare.

Supravegheat la arest

Pentru că deținutul este în greva foamei, acesta a fost izolat de restul persoanelor aflate în arestul IPJ Caraș-Severin. „Inculpatul este sub supravegherea medicilor. Beneficiază de asistență medicală”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al polițiștilor cărășeni.
 
În ciuda grevei foamei, sârbul a ajuns astăzi în fața judecătorilor pentru prelungirea mandatului de arestare cu încă 15 zile. Judecătorii au hotărât ca sârbul să rămână doar opt zile la arest, iar apărarea sa a declarat recurs care se va judeca în zilele următoare la Tribunalul Caraș-Severin.

Reamintim că acuzele care i se aduc sunt trafic cu țigări în formă continuată, evaziune fiscală și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite