FOTO VIDEO Valeria Borza este, de astăzi, cetăţean de onoare al municipiului Caransebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Borza, tatăl sportivei, a primit diploma cu ochii în lacrimi! Georgeta şi Nicolae Borza au fost prezenţi în Aula 1 Decembrie 1918 la momentul festiv

Consilierii Locali ai municipiului Caransebeş s-au reunit astăzi în şedinţă de lucru, care a debutat cu un moment festiv: primarul Ioan Marcel Vela a înmânat lui Nicolae Borza diploma prin care Valeria Borza a fost declarată cetăţean de onoare post mortem al municipiului Caransebeş.

„Este un nume care va rămâne mereu în istoria Caransebeşului, iar de astăzi Valeria Borza este nu numai o mândrie a oraşului nostru ci şi cetăţean de onoare al Caransebeşului“ a spus Ioan Marcel Vela, primarul din Caransebeş.

„Vă mulţumesc pentru acest gest făcut fetiţei mele, ca de altfel pentru tot ce aţi făcut pentru Valeria“ a spus, cu ochii în lacrimi, Nicolae Borza, tatăl sportivei.

Georgeta şi Nicolae Borza au fost ambii în Aula 1918 a Primăriei Caransebeş la acest moment festiv şi au plecat imediat după înmânarea diplomei de către primarul Ioan Marcel Vela.

Conform statisticii Federaţiei Române de Tenis de Masă, Valeria Borza (29 de ani) a fost campioana naţională la simplu junioare în anii 2000 şi 2001, iar în 2005 a fost campioană a României în proba de dublu mixt. Clubul la care era legitimată Valeria, Lyss-lez-Lannoys, e cotat între primele trei din tenisul de masă feminin francez. Borza, crescută la şcoala de tenis de masă din Bistriţa, era legitimată de 10 ani la gruparea din Hexagon. Valeria Borza, jucătoare legitimată la echipa franceză Lys-lez-Lannoy, s-a stins din viaţă pe 19 decembrie la doar 29 de ani. Sportiva din Caransebeş se îndrepta spre un autobuz care urma să o ducă spre aeroportul din Charleroi pentru a veni acasă, în România. A acuzat dureri de cap groaznice, a fost transportată la spitalul din Roubaix, unde a fost dusă la secţia de reanimare, dar a intrat rapid în comă. Diagnosticată cu meningită bacteriană, Valeria Borza s-a stins din viaţă la ora 18:15. Meningita bacteriană este o infecţie gravă a fluidului din măduva spinării şi a celui care înconjoară creierul. Se poate răspândi prin contactul unei persoane sănătoase cu scurgerile de la nivelul nasului sau gât ale unei persoane bolnave. 

La clubul francez la care era legitimată Valeria Borza, Lys-lez-Lannoy, joacă şi Bernadette Szocs, sportivă care a făcut parte din lotul României la Campionatele Europene din acest an.

Mai puteţi citi pe aceiaşi temă:

VIDEO Omagiu impresionant adus de francezi Valeriei Borza, jucătoarea de tenis de masă care a murit la doar 29 de ani

FOTO VIDEO Valeria Borza, propusă pentru titlul de cetăţean de onoare post-mortem al Caransebeşului. Reacţiile celor care au „crescut-o“ pe Vali

Tragedie: jucătoarea de tenis de masă Valeria Borza a murit în Franţa, exact înainte de reveni acasă de Sărbători

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite