FOTO VIDEO Ştefan Popa Popas, portretistul oficial al fostului Papă Benedict al XVI-lea, vorbeşte despre boala gravă de care suferă acesta

0
0

Prezent la Reşiţa unde i-a fost decernat titlul de cetăţean de onoare al municipiului, Ştefan Popa Popas a ţinut să arate că el a fost însărcinat de Vatican cu realizarea portretului papei Benedict al XVI-lea şi că acesta s-ar fi retras pentru că este bolnav de cancer.

Artistul român Ştefan Popa Popas a fost ales de Vatican drept portretist oficial al papei Benedict al XVI-lea. Acesta a lucrat serios şi a finalizat portretul acestuia, fapt pentru care a primit 99 de albume cu Benedict, pe care artistul a mărturisit că, dacă va avea şi acceptul Vaticanului, le va face cadou celor 26 de Primării care l-au declarat cetăţean de onoare. „Eu am la mine acest album, n-am încă permisiunea scrisă a Vaticanului, în curând o voi avea. Sunt încântat că pot să vă bucur pe dumneavoastră cu ceea ce fac eu şi trag nădejde că munca mea va fi din ce în ce mai mult înţeleasă în ţară, pentru că în exterior este“ spunea artistul la primirea titlului de cetăţean de onoare al Reşiţei. De altfel, Ştefan Popa Popas este singurul artist care a deschis o expoziţie la Vatican în ultimele două secole.
Apropierea de papa Benedict, ca portretist al său, spune Ştefan Popa Popas că l-a ajutat să afle şi motivul retragerii fostului suveran pontif. „Nu este un secret că sunt portretistul oficial şi am terminat portretul fostului papă. Am lucrat pentru Vatican, sunt singurul artist care am avut o expoziţie la Vatican, singurul de 200 de ani iar lucrarea Portretul Papei Benedict al XVI-lea se găseşte la (basilica n.r.) San Piedro, domnul preşedinte (Traian Băsescu n.r.) a ţinut neapărat să-l vadă în San Piedro.
Eu am la mine acest album, n-am încă permisiunea scrisă a Vaticanului, în curând o voi avea… Este foarte simplu: Papa (emerit n.r.) are cancer la prostată, a început prima injecţie acum patru luni şi conform datelor ştiinţifice şi medicale el mai mult de şase-sapte luni nu mai trăieşte. Şi a făcut un gest extraordinar, pentru că neamţul e neamţ şi dacă nu lucrează la adevărata putere, lasă pe altcineva“ le-a declarat Ştefan Popa Popas consilierilor locali din Reşiţa la primirea distincţiei de cetăţean de onoare al municipiului Reşiţa.

Popas a şocat lumea catolică şi artistică după ce cu o zi înainte de întrunirea conclavului a realizat portretul noului papă, portret expus pe pagina de internet a Cavalerilor Cruciaţi (http://www.cavaliericrociati.info/). „Nu este un secret, am întrebat prietenii mei din Vatican cine cred că va fi papă şi discuţia a mers spre Scola sau Bergoglio. Dacă vă uitaţi cei doi seamănă. Eu am luat ochelarii lui Bergoglio, i-am pus lui Scola, am făcut acel tablou şi vedeţi că un artist a intutit papa de acum, cu o zi înainte de a se întruni Conclavul“ a explicat Ştefan Popa Popas.
 

image

Ştefan Popa Popas, portretistul oficial al fostului Papă Benedict al XVI-lea, vorbeşte despre boala gravă de care suferă acesta

Mai multe - Reşiţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite