FOTO VIDEO Mirel Pascu, fostul primar din Bocşa, prins că fura gaz la casa de pe strada Vasile Alecsandri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Pascu, fostul primar al Orasului Bocşa, suspect că ar fi modificat ceasul de gaz FOTO ARHIVA
Mirel Pascu, fostul primar al Orasului Bocşa, suspect că ar fi modificat ceasul de gaz FOTO ARHIVA

O acţiune a poliţiei şi angajaţilor E.On Gaz a găsit nereguli la contorul de gaz de la casa în care locuieşte fostul primar, pe strada Vasile Alecsandri din Bocşa.

Timp de două mandate Mirel Pascu a fost primarul Oraşului Bocşa, iar după 10 iunie 2012 a rămas doar consilier local. Dar, ca să nu se plictisească şi pentru că avea o poziţie bună în PSD Caraş-Severin, partidul l-a răsplătit şi cu un post de director la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Numai că nici funcţia de la Regionala de Drumuri nici mandatul de consilier local n-au reuşit să-i alunge şi plictiseala, aşa că s-a apucat şi a dat găuri în contorul de gaz. Nu la fel de generoşi cu el au fost şi angajaţii Eon Gaz care au descoperit mânăria.

În urma unei acţiuni de mai multe zile, specialişti de la Eon Gaz şi poliţişti au verificat mai multe locuinţe din oraşul Bocşa, printre care şi cea de pe Str Vasile Alecsandri Nr. 2, casa unde s-a născut şi locuieşte ex primarul Mirel Pascu

Vecinii spun că Mirel Pascu locuieşte acolo de când s-a născut, că aceea este casa în care a locuit el tot timpul.

Locuinţa este pe numele mamei fostului primar, Pascu Maria Aurica de 64 de ani, asta pentru ca Mirel Pascun să-şi poată cosmetiza declaraţia de avere în care apar deja 3 terenuri, 3 apartamente şi două autoturisme de teren de lux. Intervenţia la contorul de gaz a fost una artizanală. „În urma verificărilor efectuate, în curţile a două imobile situate pe strada Vasile Alecsandri şi Zeno Vancea, au fost identificate două contoare ce prezentau mai multe orificii, fapt ce a condus la inregistrarea incorectă a cantităţii de gaz consumat. Cele două imobile aparţin unei femei în vârstă de 64 ani, respectiv unui bărbat în vârstă de 79 ani. În ambele cazuri se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat“ susţine ag princ Ancuţa Cărbunaru, purt de cuv al IPJ CS.

Deşi erau la locuinţă, nimeni din Familia Pascu nu a răspuns şi nu a dorit să discute cu jurnaliştii. Eon Gaz susţine însă că prejudiciul trebuie recuperat iar procedurile legale au fost deja declanşate. 

  „Echipele specializate ale E.ON Gaz Distribuţie au depistat, în ultima perioadă, cu ocazia unor verificări efectuate în localitatea Bocşa, mai multe cazuri de posibil consum fraudulos de gaze naturale. Toate aceste constatări au făcut obiectul unor sesizări adresate organelor abilitate ale statului. Totodată, E.ON Gaz Distribuţie a iniţiat demersurile legale pentru recuperarea prejudiciilor aduse companiei noastre. Precizăm că rolul echipelor specializate este de a monitoriza şi depista sustragerile sau eventualele tentative de sustragere a unor volume de gaze naturale din reţeaua de distribuţie a companiei.  În ceea ce priveşte identificarea celor suspectaţi de consum fraudulos de gaze, responsabilitatea în acest sens revine exclusiv organelor de cercetare penală.   Din acest motiv, compania noastră nu poate confirma sau infirma eventuala implicare a unor persoane, indiferent de poziţia publică a acestora, în cazurile de consum fraudulos de gaze naturale. E.ON Gaz Distribuţie atenţionează asupra riscurilor existente în cazul unor intervenţii neautorizate la aparatele de măsurare şi la instalaţiile de gaze naturale. Astfel, pe de o parte, asemenea intervenţii asupra echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale în scopul înregistrării unui consum mai mic reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal, iar pe de altă parte, recurgerea la improvizaţii prezintă un risc major de producere de accidente grave, care pot duce până la pierderea de vieţi omeneşti“  Florentina Maghiar,  purtătorul de cuvânt al E.ON România.
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite