Dulceaţă de piparcă iute. Cum se prepară şi ce ingrediente se folosesc
0Dacă nu ai făcut şi nici nu ai mâncat vreodată dulceaţă de ardei iuţi e timpul să o faci. E dulce-picantă, aromată şi are o savoare desăvârşită
Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că dulceaţa de ardei iute este plăcerea lui vinovată şi ar mânca din ea indifferent de anotimp.
“Vă
dau reţeta mea de dulceaţă de piparcă iute, de ardei. Trebuie să aveţi 200g. gogoşari
200g, ardei capia pentru boia, 600g. ardei iuţi, 500g, zahăr, 50g. sare, 250
ml. Oţet, zeama de la două lămâi.
Treceţi toţi ardeii curăţaţi de seminţe şi vinişoare, daţi prin maşina de carne ori prin robot, amestecaţi cu siropul făcut din oţet, sare, zahăr, lăsaţi la macerat câteva ore bune, apoi fierbeţi pe îndelete între 1 şi 3 ceasuri, funcţie cantitate şi temperatură.
Turnaţi dulceaţa fierbinte în borcane, sigilaţi şi sterilizaţi. Pentru un gust mai rafinat, opţional, puteţi adăuga miere, coajă de portocal rasă, portocală confiată, chimion stelat”, spune bucătarul.