Drumurile din Reşiţa au devenit un adevărat pericol pentru participanţii la trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocajele de pe drumurile reşiţene aglomerează traficul
Blocajele de pe drumurile reşiţene aglomerează traficul

Podul din Triaj se degradează pe zi ce trece sub ochii autorităţilor lovite de criza financiară. DRDP Timişoara stă de ani buni cu proiectul tehnic de reabilitare a obiectivului în sertar, fără să mişte un deget pentru startul lucrărilor.

Neatenţia tiriştilor care nu respectă regimul de înălţime ruinează autorităţile şi îi lasă pe reşiţeni cu drumurile închise. Este situaţia Podului din Triaj, care leagă cartierul Govândari de oraşul vechi. În urma unui astfel de incident, două grinzi din cele trei existente sunt, pur şi simplu, rase pe o porţiune de câţiva metri.
„Dacă trec maşini pe acolo, podul riscă să se prăbuşească. Nu ştim cât timp va rămâne închisă circulaţia pe tronsonul de drum de pe pod”, spune reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Bogdan Ardeleanu. Această declaraţie este făcută în lipsa unui soluţii de rezervă.


Închis definitiv


„Noi am terminat proiectul tehnic de reabilitare a podului. Este gata demult, însă despre bani nu ştiu ce să spun. Bugetul pentru DRDP nu a fost adoptat încă”, subliniază reprezentantul din Reşiţa al Direcţiei Regionale. Mai grav este că oficialii instituţiei nu pot nici măcar să lanseze o dată la care porţiunea de pod ar putea fi redată circulaţiei. Acelaşi lucru, referitor la reabilitare, l-au spus şi în urma incidentelor similare care au avut loc sub pod.
„De trei milioane de lei este nevoie, pentru ca cei de la Direcţia Regională să consolideze podul. Nici nu vrem să ne gândim la ce urmează”, spune edilul şef, Mihai Stepanescu. „Se pare că o dăm din lac în puţ. Acum astupă gropile, acum se opreşte circulaţia pe pod. Ce urmează să mai păţim şi ce vină avem noi că nu sunt bani?”, spune îngrijorat reşiţeanul Radu Ardeleanu. Acum, el este obligat ca în fiecare dimineaţă să ocolească porţiunea de drum, prin Calea Timişoarei, unde traseul va deveni aglomerat.


Radu Ardeleanu este doar unul dintre reşiţenii nemulţimiţi de situaţia dezastruoasă în care se află în acest moment drumurile locale şi judeţene. Toţi cei care sunt nevoiţi să se lupte în fiecare zi cu gropile nenumărate şi cu blocajele din trafic sunt aşteptaţi să-şi spună problemele pe site-ul ziarului.



Aş vrea să citesc despre soarta drumurilor din Reşiţa. Nebunia asta cu podul, nu ştiu dacă are rezolvare.
Radu Ardeleanu , 28 de ani

image
Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite