Drumul spre Semenic este blocat din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul de față, doar mașinile cu tracțiune integrală pot urca pe Muntele Semenic sau cele dotate cu lanțuri pentru sezonul rece. Asta pentru că stratul de zăpadă a depășit 20 de centimetri, iar zăpada a fost viscolită. Utilajul de deszăpezire a fost pus în funcțiune de abia la orele amiezei. 

Spre Muntele Semenic ninge abundent și la această oră. Dacă până la Văliug s-a circulat normal până la orele prânzului, spre după-amiază ninsoarea a cuprins și zona de la o altitudine mai ajosă. Spre Muntele Semenic zăpada și-a intrat în drepturi încă de dimineață. Cei peste 20 de centimetri viscoliți de vânt i-a blocat pe turiștii care au plecat la drum cu mașinile neechipate pentru iarnă.

„Am urcat cam greu, dar cu o mașină cu tracțiune 4x4. Dacă ai lanțuri, la fel, se poate urca, însă doar cauciucurile pentru iarnă nu fac față zăpezii”, a spus Tudor Florin administratorul pensiunii Melisa de pe Muntele Semenic. „Nu am văzut niciun utilaj pe drum. E zăpadă mare. Fără echipare de iarnă nu ai ce să cauți pe munte.

Eu am cauciucuri de sezon, dar am fost obligat să trag pe dreapta”, a spus un șofer care s-a înzăpezit. În jurul orei 14,30 și-a făcut apariția și prima lamă în zonă, care se mișcă cu greutate, dar înlătură zăpada care s-a așternut pe șosea. Din cauza viscolului, până la această oră nicio pârtie nu a fost deschisă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite