Debarcaderul de la Văliug cel mai luxos hotel ridicat în plină criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce angajații uzinei se chinuie să supraviețuiască de la o lună la alta, foștii directori, urmăriți penal se lăfăie în lux . Din această lună, a devenit funcțional hotelul de lux Aquaris, adică fosta clădire a angajaților de la UCMR, unde se relaxau peste vară la prețuri derizorii.

Uzina Constructoare de Mașini Reșița a scris istoie pentru orașul de pe Bârzava. În jurul ei s-a ridicat în anii 1700 ceea ce înseamnă orașul de astăzi. Lucrurile însă, au evoluat într-o direcție la care nu se așptepa nimeni. Odată cu venirea la conducerea societății a omului de afaceri Adrian Chebuțiu, lucrurile au început să se schimbe. Fostul UCMR a început să fie divizat în alte societăți comerciale, ai căror acționari fie ridică semne de întrebare, fie sunt firme care aparțin directorului urmărit penal, Adrian Chebuțiu.

Punctul culminant a fost atins chiar în această lună, atunci când lucrările de la debarcaderul care aparținea uzinei s-au încheiat. Asta pentru că, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, acționară nu mai este societatea “mamă”, așa cum a fost până acum. Debarcaderul UCMR a intrat forțat în proprietatea fostului director, cercetat de DNA. Privatizarea a avut loc în ciuda refuzului dat de Consiliul de Administrație al societății.

Hotel de lux în polul sărăciei
Lucrările sunt aproape gata la debarcaderul de la Văliug, care într-un an s-a transformat într-un hotel de lux  de trei stele, dar șansele ca ucemeriștii să îi mai treacă pragul sunt nule. Acum, sala de conferințe, Lounge Bar-ul sau chiar liftul clădirii de pe malul lacului îi imprimă un aer de lux și miros absurd de “privat”. Clienții au la dispoziție apartamente dotate cu tot ce le trebuie sau camera simple.

“Cazarea într-un apartament costă 300 de lei pe noapte, iar într-o cameră 215 lei. Angajații din UCMR, dar și din UCM Group au o reducere de 10%”, a spus Adrian Preda, președintele UCM Group, Adrian Preda. Liderilor de sindicat, dar și angajaților nu le vine să creadă faptul că nu își vor mai petrece vacanțele unde și părinții lor mergeau să se relaxeze. “Prețurile de acum sunt colosale. Nu ne vom permite să mai mergem. Înainte, pentru noi, erau derizorii. În 2005, angajații plăteau 26 de lei pe zi, cu trei mese incluse. Doar cazarea a costat 6 lei. Nu știm unde ne vom mai petrece concediile”, a spus dezamăgit Gheorghe Despa, liderul Sindicatului Liber din cadrul UCMR SA.

În ciuda situației aberante, Gheorghe Despa intenționează să ia parte la o întâlnire cu președintele UCM Group, Adrian Preda și cu reprezentantul investitorului elvețian în România, Adrian Chebuțiu, ca să obțină un preț mai bun. În “ecuația” Văliug, apar mai multe necunoscute.  Costul lucrărilor care s-au făcut la noul hotel este păstrat ascuns, pentru că acestea ar fi încă în derulare. În plus, deși Adrian Chebuțiu preciza că banii pentru modernizare au fost “atrași”, nici sursa lor nu este precizată.     

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite