Cristian Ungur, obligat să se facă băiat cuminte. Altfel, merge la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care a şocat o ţară întreagă intrând beat cu maşina pe aeroportul din Caransebeş şi rănind patru persoane ce luau parte la o etapă de campionat naţional de motociclism viteză a fost găsit vinovat de către Judecătoria Caransebeş pentru trei capete de acuzare.

Judecătoria Caransebeş nu a fost de acord cu schimbarea încadrării juridice a uneia dintre fapte, din vătămare corporală gravă în vătămare corporală din culpă, aşa cum a cerut Gheorghe Ciulei, unul dintre avocaţii tânărului, dar chiar şi în aceste condiţii, Cristian Ungur nu va face nicio zi de închisoare. Pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă, tânărul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare. Tot un an şi patru luni a primit pentru comiterea unei alte infracţiuni, şi anume, aceea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste 0,8 g/l alcool pur în sânge a fost condamnat la opt luni de închisoare. “În baza art. 33-34 Cod Penal, instanţa a contopit pedepsele aplicate, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de un an şi patru luni închisoare. În baza art 81 alin 1 Cod Penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei de un an şi patru luni închisoare pe un termen de încercare de trei ani şi patru luni”, a precizat judecătorul Thea Zîncă.


Iertat de toată lumea
    Practic, în următorii trei ani şi jumătate, Cristian Ungur nu are voie să mai comită vreo faptă de natură penală, pentru că asta ar ridica suspendarea condamnării şi l-ar trimite după gratii. Dacă de la ieşirea din arestul preventiv şi până ieri nu avea voie să părăsească oraşul de domiciliu, odată cu finalizarea procesului, tânărul este liber să circule unde doreşte, toate interdicţiile fiindu-i ridicate. Părţile civile Emil Poponuţ, Sergiu Olariu, Cătălin Cazacu, Arthur Rusu şi Federaţia Română de Motociclism au renunţat la pretenţiile privind despăgubiri civile. Din acest motiv, instanţa a dispus încetarea proceselor penale împotriva lui Cristian Ungur care au avut ca obiect infracţiunea de lovire şi alte violenţe. A rămas nesoluţionată doar acţiunea civilă formulată de Alin Bozan, care susţine că i-a fost avariată motocicleta în incidentul de pe aeroport. În plus, Judecătoria Caransebeş a dispus restituirea cauţiunii în sumă de 10.000 de lei tânărului, dar numai la rămânerea definitivă a acestei hotărâri, deoarece ea poate fi atacată atât de Cristian Ungur, cât şi de Parchet, cu recurs.


    La aflarea sentinţei, tânărul a răsuflat uşurat. “În sfârşit am scăpat de acest calvar. Nu ştiu dacă este o soluţie bună sau mai puţin bună deoarece nu m-am mai aflat în astfel de situaţii. Eu mă bucur că s-a terminat acest proces şi că am depăşit cu bine aceste momente dificile din viaţa mea. Am învăţat multe, mai ales în zilele petrecute în arest şi, cu siguranţă, nu se va mai întâmpla”, a spus Cristian Ungur. “În ciuda pronosticurilor pe care le-au dat mulţi prieteni de-ai lui Cristi Ungur, instanţa Judecătoriei Caransebeş a dat o soluţie temeinică şi legală spre nefericirea multora care, efectiv, vroiau cu tot dinadinsul să ajungă în spatele gratiilor. A stat mai mult de două luni în arest preventiv şi a înţeles că nu e de jucat cu legea, că nu mai poate să greşească şi, mai mult decât atât, că trebuie să aibă de acum încolo o conduită ireproşabilă în societate şi sunt sigur că o va avea. Mă bucur pentru el, pentru familia lui, care acum este una fericită”, a comentat avocatul Cosmin Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite