Contrabandiştii de ţigări ai lui Halăs cer să meargă la un psiholog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gruparea de contrabandişti a dat socoteală în faţa instanţei
Gruparea de contrabandişti a dat socoteală în faţa instanţei

Trei membri ai reţelei de contrabandă cu ţigări condusă de fotbalistul Florian Halăs au cerut să fie asistaţi de psiholog, ei declarându-se cu moralul la pământ în spatele gratiilor, acolo unde au ajuns încă de la finele lunii martie.

Avocatul Teofil Drugărin şi psihologul Paula Toderean i-au vizitat pe contrabandiştii care făceau legea în zona Oraviţa-Naidăş, lucru care a atras atenţia procurorilor DIICOT. Parchetul susţine că psihologul şi avocatul a cinci dintrei cei şase tineri rămaşi în arest încearcă să influenteze declaraţiile inculpaţilor.

„Noi aşa am susţinut, că s-a încercat influenţarea inculpaţilor, dar cel care ia măsura este judecătorul. Aşa a apreciat, atât Tribunalul Caraş-Severin, cât şi Curtea de Apel Timişoara“, a precizat Carmen Vrânceanu, prim-procuror DIICOT. „Procurorul mi-a reproşat că am încercat să influenţez martorii, adică inculpaţii. În exercitarea funcţiei de avocat poţi să iei legătura cu clienţii şi legea îmi permite să am câţi clienţi vreau. De fapt, problema este că dosarul e foarte subţire, procurorii nu au flagrant, nu au nimic, decât nişte convorbiri telefonice pe care nimeni nu le recunoaşte. Ei se bazează pe faptul că, la un moment dat, unul dintre ei va ceda psihic şi va spune ceva”, a spus Teofil Drugărin.

Aceeaşi idee o împărtăşeşte şi Marius Nedelea. „Este un tertip al procurorului, bun, aproape avocăţesc”, a spus avocatul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite