Contrabanda cu țigări le dă bătăi de cap polițiștilor din Caraș-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările de contrabamdă erau cărate cu sania în saci de plastic
Ţigările de contrabamdă erau cărate cu sania în saci de plastic

Descinderile polițiștilor cărășeni nu dau rezultatele visate, pentru că tutnul sârbesc încă intră în țară pe la vămile din vest. În ciuda descinderilor care au avut loc în Vama Naidăș la începutul anului trecut, județul Caraș-Severin ocupă locul întâi în România, la capitolul infracțiunilor economice pe țară.

Numai în anul 2011, polițiștii cărășeni au depistat 1.808 infracţiuni de natură economico-financiară situându-se astfel pe locul 1 pe ţară, cu 325 infracţiuni la 100.000 de locuitori la infracţiunile declinate. Comisarul șef Grigore Stolojescu este de părere că o contribuție importantă la această statistică o are contrabanda cu țigări. „Ne aflăm la granița cu Serbia. Aici intră cazurile de evaziune fiscală, contrabandă. În plus, raportarea se face la numărul de locuitori, care este mai mic față de cel al altor județe din țară”, explica comisarul-șef al poliției din Caraș-Severin, Grigore Stolojescu la momentul prezentării bilanțului. Potrivit statisticii, la nivelul judeţului, polițiștii au confiscat peste 900.000 de ţigarete, iar valoarea de piață a „capturii” se ridică la aproximativ 450.000 lei. Nu mai departe de weekendul trecut, polițiștii cărășeni au descins, din nou, și au avut parte de o captură impresionantă în locațiile percheziționate la Reșița și Bocșa: au găsit aproape 7.000 de pachete de țigări, în valoare de 200.000 de lei, marfă pe care au confiscat-o. Metodele contrabandiștilor de a ascunde țigările arată faptul că aceștia nu mai limite, iar tupeul lor atinge cote maxime, sfidând legea cu nesimțire. „Într-unul din autoturisme au fost găsite ţigări sub capota maşinii, sub bancheta din spate, sub caroserie şi chiar în rezervorul acestuia”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție al Județului Caraș-Severin.

Cum ajung țigările în țară
În ce îi privește pe oficialii de la Poliția de Frontieră, aceștia susțin că își fac datoria în punctul de trecere a forntierei de stat și că nu își pot da cu presupusul vis-a-vis de sursa de țigări „Nu putem să facem supoziții. Că sunt din depozitele de anul trecut, că se fumează mai puțin, nu putem să ne pronunțăm în acest sens”, a spus Alina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al frontieriștilor cărășeni. În ce îi privește pe vameșii și frontieriștii săltați, toți sunt liberi și așteaptă să se finalizeze procesul aflat pe rolul instanțelor de judecată.     

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite