Cine sunt elevii geniali cu zece pe linie la Testele Naționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Pîrvu şi Călin Gheorghişan sunt colegi de clasă şi competitori de când se ştiu. Cei doi le-au demonstrat celor 3.000 de elevi din Caraş-Severin că subiectele nu au fost imposibil de abordat.

Notele obţinute elevii cărăşeni la Testele Naţionale au fost mediocre, cei mai mulţi dintre ei încadrându-se pe palierul 6-7. La polul opus, cei care au reuşit să se impună prin seriozitate şi consecvenţă sunt foarte puţini: doar doi. Anca Pîrvu şi Călin Gheroghişan sunt colegi din clasa a V-a şi, în permanenţă, au fost concurenţi în ce priveşte obţinerea mediilor de zece. Ei au reuşit să încheie cu medie generală maximă anii de studiu de până acum.

Ambii adolescenţi au învăţat la Şcoala cu clasele I-VIII „Romul Ladea” din Oraviţa. „Pentru ei, competiţia a fost de bun augur, pentru că s-au motivat reciproc să înveţe tot mai bine”, a spus Ioan Cenda, dirigintele elevilor de zece. În plus, ambii sunt olimpici, cu rezultate foarte bune la fazele naţionale, atât de la română, cât şi de la matematică. Cu un asemenea palmares, celor doi, nici subiectele de la examenele de absolvire nu li s-au părut complicate.

„Subiectele nu au fost deloc grele. La limba română, cel puţin, mi s-au părut foarte uşoare. Pe timpul anilor de studiu am muncit mai mult ca să obţin media generală 10, Examenele nu au fost grele”, a spus Călin Gheorghişan, care a plecat deja în vacanţă, pentru a se relaxa după atâta studiu. Şi Anca este de aceeaşi părere cu colegul său de clasă. „Acum, mă pregătesc pentru înscrierea la liceu. Vreau să îl urmez tot aici, la Oraviţa, pentru că sunt acasă şi este un mediu în care pot să învăţ foarte bine. O să mă relaxez puţin, după care merg la Tabăra de Matematică de la Crivaia”, a spus Ancuţa.

Părinţii sunt fericiţi
Ancuţa este hotărâtă să urmeze un profil real, la fel ca mama ei, care îi predă la clasă. „La început, am avut emoţii că relaţia profesor-elev o va afecta pe cea de mamă-copil, însă ea a înţeles că nu trebuie să fac nicio diferenţă la clasă între ea şi colegii ei. Mai mult decât atât, de la ea şi de la Călin am avut pretenţia să ştie atunci când ceilalţi copii au fost puşi în dificultate”, a spus mama Ancuţei, care este mândră de copilul ei. Părinţii lui Călin sunt notar, respectiv procuror la Oraviţa. „Călin este un copil deosebit de ambiţios şi de silitor. Învaţă mult”, a spus şi mama băiatului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite