Cine distruge mormintele şi monumentele funerare din Reşiţa: camere de supraveghere pentru prinderea profanatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO expressdebanat.ro
FOTO expressdebanat.ro

Administraţia locală din Reşiţa se confruntă cu o situaţie mai puţin întâlnită. În ultimii ani, sunt tot mai dese profanările şi distrugerile de morminte şi monumente funerare din cimitirele reşiţene. Ultimul eveniment de acest gen a avut loc la jumătatea lunii martie.

“Colegii mei au descoperit în Cimitirul nr.8, de pe strada Făgăraşului 12 monumente funerare vandalizate şi distruse.  Dintre aceste două au fost refăcute în câteva zile, încă şase sunt în proces de refacere şi patru nu se mai pot recupera şi vor fi făcute din nou”, ne-a declarat Daniel Călin, şeful Administraţiei cimitirelor din Reşiţa.

Acesta este de părere că de cele mai multe cei care distrug sunt tineri terbilişti. De altfel, după ultimul eveniment aceştia au fost surprinşi de camerele de supraveghere şi urmează să fie identificaţi.

Imediat după incident, primarul Ioan Popa a anunţat că monumentele distruse vor fi refăcute de către şi pe cheltuiala Primăriei Reşiţa. Mai mult, administraţia locală a împânzit toate cimitirele cu camere de supraveghere.

Acesta este cel de-al doilea eveniment de acest gen, de anul acesta, însă în ultimii trei ani au exista şase astfel de evenimente în cimitirele din Reşiţa. Poliţiştii nu au prins încă pe nimeni, însă, spun că din datele pe care le au în momentul de faţă, este vorba doar de teribilişti şi sunt excluse manifestările atribuite unor culte sataniste.

“Sunt şase dosare. Patru au fost profanări de morminte şi două au fost distrugeri. Nu au fost la acelaşi cimitir, ci în cimitire diferite. Dintre aceste, unul a fost clasat, unul a fost soluţionat cu renunţare la urmărirea penală şi patru sunt în lucru”, ne-a comunicat Biroul de presă al IPJ Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite