Cazul fetiţei care şi-a pierdut vederea de la o zgârietură şi era să moară plimbată prin spitale. Decizia luată de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lili Gherle speră să afle cine e vinovat că fetiţa sa nu mai vede cu un ochi
Lili Gherle speră să afle cine e vinovat că fetiţa sa nu mai vede cu un ochi

Lili Gherle, mama din Reşiţa care se luptă de mai bine de şapte ani în instanţă să afle dacă există un vinovat pentru că fiica sa a fost la un pas de moarte după o simplă zgârietură, a reuşit să obţină redeschiderea cazului clasat de procurori.

Femeia a demonstrat în instanţă că aceştia nici măcar nu au cercetat cazul înainte de a-l clasa.

“În 24 mai s-a dat o decizie definitivă, prin care judecătorul anulează actele procurorului şi ale prim-procurorului, întoarce dosarul pentru completarea urmării penale. Rămâne de văzut dacă procurorul care va fi desemnat îşi va însuşi dosarul, dacă va lucra domnia sa pe dosar sau o să-l direcţioneze, la fel ca până acum, către Poliţia Judiciară”, a declarat Lili Gherle.

În aprilie 2012, în noaptea de Înviere, a ajuns cu fetiţa de 4 ani la Secţia de Urgenţă a Spitalului Judeţean din Reşiţa, după ce copilul s-a împiedicat în curtea bisericii, a căzut şi s-a zgâriat în zona ochiului drept.

Fetiţa nu mai vede acum cu un ochi, dar nimeni nu pare să fie vinovat. Asta chiar dacă atunci când a ajuns la spital copila avea o simplă zgârietură, pe care medicii au curăţat-o, spunând că nu va fi nicio problemă. După câteva zile, femeia s-a întors la spital pentru că ochiul fetei se umflase foarte tare şi puroia.

De aici a început povestea incredibilă. Mai multe zile a fost purtată prin spitalele din Timişoara şi Bucureşti, fără ca medicii să ia o decizie în legăură cu cazul ei. În toată perioada, fetiţei îi era doar curăţată rana şi lăsată să se vinde. Lucru care nu s-a întâmplat.

Abia în 14 mai, 2012, exact la o lună după incident, fetiţa a fost operată la cap, pentru că infecţia de la ochi s-a extins până la creier.  A scăpat cu viaţă, însă nu mai vede cu ochiul respectiv.  Au urmat luni şi ani de coşmar pentru familia micuţei. Mama s-a decis să caute vinovatul, doar că s-a lovit de nepăsarea poliţiştilor şi procurorilor, care au încercat să claseze cazul de mai multe ori, chiar dacă de fiecare dată femeia a câştigat redeschiderea dosarului în instanţă.

“Sper din suflet să prind un alt poliţist, nu cel care s-a ocupat până acum de cauză, pentru că am luptat şi am obosit. Vreau să-mi spună dacă este sau nu este cineva vinovat de ce i s-a întâmplat fetei mele. Din tot ce s-a întâmplat până acum se vede clar că poliţistul nu şi-a făcut treaba. Aşteptările mele sunt foarte mari, pentru că sentinţa dată în 24 mai îmi arată că în România se poate face şi dreptate”, a mai spus Lili Gherle.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite