Au venit americanii în Caraş-Severin. Reşiţa a stârnit interesul fabricanţilor de hidroinstalaţii pentru energie electrică şi a celor de maşini electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, în perioada 24-26 aprilie, o delegaţie de investitori americani a vizitat Reşiţa şi împrejurimile pentru a descoperi ce oportunităţi de afaceri sunt în zonă.

Oamenii de afaceri americani s-au întâlnit cu primarii din Reşiţa, Caransebeş, Timişoara şi Arad, dar şi cu alţi rerezentanţi ai adminstraţiilor locale şi judeţene.

Printre investitorii aflaţi la Reşiţa, în aceste zile, s-au aflat reprezentanţii a Zoetic Energy, Innovation 4.4, Freudenberg Group, aCar şi chiar un miliardar, Rob Loughan, co-fondator al Octane Software şi Sagus Capital Partners şi fondator al Dexterra Inc. Principalele obiective vizitate de americani au fost UCMR, Universitatea din Reşia, Autoliv, Porţile de Fier.

Reprezentanţii companiei americane Zoetic, directorul general executiv (CEO) Avery Hong şi preşedintele Robert Loughan, au declarat că sunt interesaţi de o colaborare cu UCM Reşiţa pentru fabricarea unor flotoare de producere de energie electrică, un tip de elice plutitoare, asemănătoare elicelor eoliene, care funcţionează pe cursuri de ape,

„Am venit din Statele Unite, după un zbor lung de 24 de ore, extrem de încântaţi să vedem hidrocentrala imensă de la Porţile de Fier, dar primarul Popa a reuşit să ne capteze atenţia, prima şi prima dată, asupra uzinei din Reşiţa. La UCMR a fost prima noastră oprire, şi am văzut aici oportunităţi clare de colaborare. Ne pot ajuta să producem aceste turbine pe care ulterior le folosim în zone din Africa, America de Sud, Europa”, a declarat Rob Loughan, preşedintele Zoetic Energy.

“Cei de la Zoetic au două potenţiale investiţii. Una, să facă o colaborare cu UCM Reşiţa pe partea de producţie de turbine hidrocinetice. În al doilea rând, ar putea să instaleze acest gen de flotoare de turbine pe bazinele hidrografice din România”, a declarat Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Alte două companii europene, care s-au arătat extrem de interesate de zona Reşiţei sunt aCar din Germania, producător de maşini electrice şi Anton Golub, o societate elveţiană de investiţii financiare. Administraţia locală din Reşiţa va continua să ţină legătură cu aceste companii în vederea demarării unor investiţii de anvergură în municipiul de pe Bârzava.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite