Au mutat catedra în faţa instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Memelis a fost suspendată până la pronunţarea unei decizii definitive
Elena Memelis a fost suspendată până la pronunţarea unei decizii definitive

Directorul Şcolii Speciale din Caransebeş răspunde penal pentru că ar fi lovit două cadre didactice din aceeaşi instituţie. La Judecătoria Caransebeş s-a consumat, ieri, primul termen în procesul în care Elena Memelis e judecată pentru violenţă.    

Scenele de violenţă petrecute în ultima perioadă în unităţi de învăţământ nu îi au ca protagonişti doar pe elevi. La Şcoala Specială din Caransebeş, două cadre didactice susţin că au fost pălmuite, chiar în faţa celorlalţi profesori, de directorul instituţiei de la acea vreme.

Conflictul care a avut loc în pauza mare din ziua de 3 martie 2010 va fi finalizat de instanţa de judecată. Oana Mariana Grigorescu şi Viorica Iuliana Ion au făcut plângere penală împotriva Elenei Memelis, dosarul fiind trimis în judecată. Primul termen a avut loc ieri, la Judecătoria Caransebeş. Suspendată din funcţia de director până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile, Elena Memelis a respins în faţa instanţei acuzaţiile care i se aduc.

„Nu conştientizez dacă le-am lovit cu palmele peste faţă. Nu-mi dau seama dacă le-am lovit. Arăt că, după incident, nu am văzut urme ale loviturilor, nici măcar o zgârietură”, s-a apărat fostul director în faţa instanţei. Apărătorul părţilor vătămate, Codrin Cârdu, a susţinut însă că Elena Memelis îşi schimbă poziţia de la o declaraţie la alta. „Agresoarea a prezentat o altă turnură a poveştii. Mă aştept ca, la fiecare termen de judecată, dacă ar fi posibil să fie audiată, să aibă o altă variantă”, a spus avocatul, care a cerut pentru fiecare dintre clientele sale daune morale în valoare de 30.000 de lei.

În replică, apărătorul Elenei Memelis a spus: „Declaraţia clientei mele reflectă întru totul realitatea. Între clienta mea şi aşa-zisele părţi vătămate nu a existat, în opinia mea, niciun conflict, doar faptul că aceasta s-a speriat şi a început să dea din mâini. Cu siguranţă, pe perioada cercetării judecătoreşti vom dovedi nevinovăţia clientei mele şi vom avea multe surprize cu privire la acest proces”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.


cap adevarul local banat
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite