Atac dur la adresa magistraţilor Judecătoriei Oraviţa după arestarea liderului contrabandiştilor de pe Aleea Tuşnad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mario Popeţi a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, în ciuda faptului că, Tribunalul Caraş-Severin, a anulat, ieri, mandatul de arestare emis pe numele său. Judecătoria Oraviţa a dat un nou mandat, în acelaşi dosar de contrabandă, furt şi trecere frauduloasă a frontierei, avocatul tânărului susţin că acest lucru este ilegal.

Magistraţii de la Judecătoria Oraviţa au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mario Popeţi, considerat liderul grupului reţinut la 31 decembrie de poliţiştii de frontieră, fără ca acesta să fie citat conform prevederilor legale. Avocatul său, Cosmin Bolosin, a profitat de scăparea instanţei şi a formulat recurs, cerând revocarea mandatului. Tribunalul Caraş-Severin i-a dat, ieri, dreptate şi a anulat, practice, mandatul. La câteva minute după ce a aflat că este liber ca pasărea cerului, Mario şi-a făcut apariţia pe holurile Tribunalului Caraş-Severin, unde, câteva ore mai târziu, prietenii săi urmau să afle dacă rămân sau nu în arest. Poliţiştilor care până atunci scotociseră tot oraşul în căutarea lui nu le-a picat deloc bine tupeul tânărului şi i-au arătat un mandat de aducere. A fost condus la Poliţia Oraviţa pentru audieri şi reţinut pentru 24 de ore. Mai mult decât atât, astăzi a fost prezentat din nou instanţei pentru arestare preventivă.


    “Încheierea Judecătoriei Oraviţa prin care s-a admis propunerea Parchetului referitoare la al doilea mandat de arestare emis în acest dosar pentru inculpatul Mario Popeţi este abjectă, ordinară, lipsită de orice temei judiciar. Este o soluţie care face pe plac doar Parchetului, dar care încalcă grav legea. Niciodată în cariera mea de avocat, timp de 11 ani de zile, nu am văzut ca într-un dosar să se emită pe numele aceluiaşi făptuitor două mandate de arestare, pentru aceeaşi faptă şi pentru aceeaşi stare de fapt. Tribunalul Caraş-Severin a admis recursul, a casat apoi decizia şi a anulat automat mandatul de arestare dispunând rejudecarea. În niciun caz nu se putea face o nouă propunere de arestare”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Citiţi şi:

Un magistrat al Judecătoriei Iaşi a fost reţinută de DNA pentru luare de mită (UPDATE)


Sâmbătă dimineaţă, Mario Popeţi va ajunge din nou în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin, care urmează să facă lumină în acest caz. Practic, judecătorii cărăşeni trebuie să stabilească dacă pe numele lui Popeţi putea fi emisă ordonanţă de reţinere şi, ulterior, un al doilea mandat de arestare.
În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi 15 tineri reţinuţi şi arestaţi în 31 decembrie, doar şapte dintre ei mai rămân momentan după gratii. Minorii Takats, Solcan, Neda şi Raiac au fost puşi primii în libertate. Rusu s-a bucurat şi el la începutul săptămânii de clemenţa intanţei, iar Chirimbuţă, Boşca şi Andrei Ciocoi au părăsit arestul în această seară, când le-au expirat mandatele de arestare, procurorii considerând că nu se mai impune prelungirea lor. În schimb, Uglai, Catrinoi, Trulea, Baciună, Gogu, Dacica şi Angelo Ciocoi rămân cu toţii arestaţi pentru încă 20 de zile, potrivit deciziei luate ieri, de Tribunalul Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite