Apartamente de vis pentru reșițeni în cel mai luxos proiect imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apartamentele scumpe, de tip penthouse, prind contur în centrul oraşului, unde se construieşte un bloc. Investiţia este a omului de afaceri Nelu Popa şi va fi gata în luna octombrie a anului viitor, după ce lucrările au fost întrerupte din cauza crizei.

În centrul oraşului se ridică cea mai luxoasă clădire rezidenţială şi comercială din Reşiţa. Investiţia este exclusiv privată şi este de ordinul milioanelor de euro. Lucrările la blocul din buricul târgului au început în vara anului 2008, atunci când s-au excavat 18.000 de metri cubi de teren.

Cea mai mare investiţie

Construcţia a început efectiv în luna octombrie a aceluiaşi an, în plină criză, şi s-a lucrat până în vara următoare, atunci când din cauza blocajului de pe piaţa imobiliară acestea s-au oprit. „Am decis trecerea proiectului în conservare. Din cauza faptului că investiţia se deşfăşura exclusiv din resurse proprii şi neavând finanţări externe, am considerat oportună această „temporizare”. Mai mult decât atât, clienţii care aveau rezervări la apartamente, întâmpinau la rândul lor probleme în asigurarea finanţărilor pentru achiziţie”, a spus omul de afaceri, Nelu Popa.

Reşiţa First este prima şi cea mai mare investiţie imobiliară privată din oraş, suprafaţa totală construită fiind echivalentul a 3 blocuri cu 10 etaje. Atunci când va fi gata, în centru vor fi şase penthouse-uri, 71 de apartamente spaţioase şi 3.000 de metri pătraţi pentru galerii comerciale. „Din cauza crizei, am redus preţul de vânzare pe metru pătrat construit, cu finisaje, de la 980 la 780 de euro/metru pătrat”, a adăugat cel care a iniţiat proiectul.

Reşiţenii visează la lux

Sebastian Bilanin este un tânăr reşiţean, de 32 de ani, care se declară impresionat de proiectul la care se lucrează în centru. „Eu, de exemplu, nu mi-aş permite un apartament aici, însă îi felicit pe cei care au curaj să se bage la o rată la bancă în acest sens”, a spus reşiţeanul. Multe familii însă s-au înscris imediat pe listă ca să nu rateze ocazia de a locui în singurul bloc de lux din oraş. În momentul de faţă, mai sunt disponibile doar 30 de locuinţe.

Proprietari aleşi pe sprânceană

Ca să nu existe nemulţumiri între locatari, cei care vor locui aici vor fi selectaţi cu atenţie. Regulamentul Asociaţiei de Proprietari include solicitarea acceptului Asociaţiei la revânzarea apartamentelor către terţi. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite