Anchetă nesfârşită în cazul consilierului judeţean care a omorât trei oameni cu maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iacob Chişărău a provocat un accident foarte grav
Iacob Chişărău a provocat un accident foarte grav

Expertiza criminalistică nu a fost făcută nici până acum, iar avocaţii consilierului judeţean au cerut acum una medico-legală. Consilierul judeţean Iacob Chişărău, care ar fi omorât trei tineri în timp ce se îndrepta spre Timişoara, este şi acum în libertate. Apărarea sa cere expertize peste expertize, care să ateste starea sa gravă de sănătate.

În timp ce apropiaţii familiilor victimelor spun că noua solicitare de investigaţie medico-legală a fost depusă la dosar doar pentru lungirea procedeului de înaintare a dosarului pe rol, avocaţii lui Iacob Chişărău susţin cu totul altceva. „Nu avem niciun interes să tragem de timp şi nu este vorba de niciun subterfugiu în acest sens. Şi noi ne dorim ca dosarul să fie finalizat cât mai repede, dar trebuie luat în calcul faptul că şi Parchetul a solicitat o expertiză medico-legală. Domnul Chişărău a avut probleme medicale înainte, în timpul şi după producerea accidentului”, a spus Vlad Manoilă, avocatul consilierului judeţean.

Starea lui Tamaş involuează

Neoficial, avocaţii ar încerca să demonstreze că Iacob Chişărău ar fi suferit un accident vascular. În ce priveşte prima expertiză, cerută imediat după accident, cea criminalistică, aceasta nici măcar nu este în lucru. „Ni s-a comunicat că laboratorul interjudeţean este supraîncărcat. Asta înseamnă că şansele ca dosarul să ajungă pe rol anul acesta sunt mici”, a spus avocatul victimelor, Vlad Hosu.

În ce îl priveşte pe Alexandru Tamaş, singurul supravieţuitor al accidentului de la Pădureni, potrivit avocaţilor săi, starea lui de sănătate nu este dintre cele mai bune. „Cea mai mare problemă este meseria pe care o practică, de profesor de sport, pe care nu o mai poate exercita din cauza afecţiunilor pe care le-a suferit la accident. În plus, vom cere o nouă expertiză şi pentru evaluarea stării lui de sănătate, pentru că aceasta a involuat, iar numărul zilelor de spitalizare este mai mare decât cel stabilit iniţial”, a declarat avocatul Vlad Hosu.

Accidentul de la Pădureni a avut loc pe data de 6 mai a acestui an, atunci când trei tineri reşiţeni au murit. În acea zi, Iacob Chişărău ar fi încercat să depăşească un autoturism pe un pod, dar s-a lovit frontal de o maşină care circula regulamentar dinspre Timişoara spre Reşiţa.

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite