Afaceri imobiliare sub umbrela parchetelor din Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Maria Ilie vorbeşte deschis despre un adevărat grup infracţional organizat compus din poliţişti, procurori, judecători, avocaţi şi funcţionari publici care se ocupă de afaceri imobiliare cu terenurile nemţilor plecaţi din comuna Brebu Nou

„De atâţia ani mă poartă pe drumuri şi prin judecăţi, dar nimeni nu se sesizează şi nu face nimic!“ spune Maria Ilie, proprietara unei pensiuni din Gărâna. Femeia este un om cunoscut şi respectat în judeţ, cu atât mai mult cu cât a muncit toată viaţa ca funcţionar al fiscului reşiţean. La pensie, a dorit să îşi trăiască vârsta a treia în linişte şi fără griji, fapt pentru care fusese prevăzătoare şi îşi cumpărase îm 1965 un teren de la un neamţ din Gărâna, teren pe care a ridicat o frumoasă pensiune, după ce şi-a încheiat slujba în serviciul Statului Român. Numai că tocmai de linişte n-a fost să aibă parte!

Prin dosarul cu numărul 4990/290/2006 familia Ilie Gheorghe şi Maria au solicitat instanţei procedura de intabulare a unui teren situat în Gărâna cumpărat printr-un contract de vânzare – cumpărare de la familia Winterberg înainte de 1989, când procedura nu implica un notar. Judecătoria Reşiţa a admis cererea şi a dispus în consecinţă. Împotriva acestei sentinţe a formulat apel în numele numitului Winterberger Jakob, avocata Puşcaş Adriana, în baza unui act care s-a dovedit a fi falsificat de către un fost consilier local şi secretar al comunei Brebu Nou, Peczi Alexandru, artizanul unor falsuri de proporţii prin care averea saşilor din Banat a fost deturnată către mafia ţigănească şi împotriva căruia Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a şi emis o ordonanţă de disjungere către Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa care a emis o nouă ordonanţă prin care a fost amendat administrativ acest Peczi Alexandru, pentru falsurile şi ilegalităţile comise.

Deşi actele întocmite de acesta au fost analizate într-un dosar penal distinct ce avea putere de lucru judecat (dosarul nr. 737/P/2009 Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa – Ordonanţa din 18.06.2009 prin care acesta este sancţionat cu amendă pentru fals şi uz de fals, Sentinţa Penală nr. 461 din 09.11.2010 a Judecătoriei Reşiţa din dosarul 4201/290/2010 care menţine ordonanţa şi care obligă autorităţile să desfinţeze actele falsificate precum şi Decizia Penală Definitivă a Tribunalului Caraş Severin cu numărul 33/R care menţine Sentinţa judecătoriei, definitivă), Tribunalul Caraş Severin prin Decizia Civilă nr. 41 din 11.03.2013 admite apelul perimat peste termen înaintat de avocata Puşcaş şi dispune rejudecarea în fond a cauzei, deşi procedura de intabulare nu se poate confunda cu cea de revendicare şi nici cu acţiunea în anulare a unui contract, deci fără parte procesuală. De precizat că apelul s-a desfăşurat fără citare şi s-a judecat într-un singur termen, iar gurile rele de la Reşiţa susţin că avocata Puşcaş este creierul mafiei imobiliare ţigăneşti. Dovada că avocata  Puşcaş Adriana comite în clar infracţiunea de uz de fals şi delapidare prin sprijinirea unui grup infracţional organizat în sensul legii 39/2003, o reprezintă interogatoriul înregistrat în dosarul 5068/290/2009 la Judecătoria Reşiţa în 30.08.2010 în care prin Comisie Rogatorie moştenitorul  Winterberger Jakob atesă contractul de vânzare cumpărare încheiat între familia Ilie şi părinţii săi auzind despre aceasta, că nu îl interesează şi nu l-a interesat această moştenire atunci şi nu îl interesează nici în prezent şi că nu are o astfel de pretenţie. 

Toată problema a apărut după ce Peczi „în cursul anului 2007, în calitate de secretar al Primăriei Brebu Nou i-a solicitat numitei Curuţă Georgeta să întocmească în fals mai multe certificate fiscale“ potrivit ordonanţei emise de procurorul Otilia Micloşină, ca să poată vânde nişte terenuri pe care Maria Ilie arată că a făcut acte de vânzare-cumpărare false, terenuri ce au ajuns în posesia mai multor persoane, printre care şi procurorul Pasere Cosmin Ovidiu. „De aici au plecat toate problemele, încercând să-l apere pe acest procuror ca şi cumpărător de bună credinţă“ spune Maria Ilie.

Deşi vorbim despre dosare şi anchete începute în anul 2009, acestea se mai judecă şi în prezent, iar fostul secretar, Peczi Alexandru, a scăpat doar cu amenda administrativă şi cu anularea actului de vânzare pentru terenul femeii. Dar reţeaua organizată de afaceri imobiliare continuă şi acum să-şi vadă de treabă, spune femeia, iar problemele Mariei Ilie nu sunt nici pe departe rezolvate, ba chiar devin din ce în ce mai grave.

Redacţia Adevărul a contactat deja organele abilitate urmând să revenim şi cu alte articole, după ce vom avea poziţia oficială a instituţiilor ale căror membrii sunt implicaţi în dosarele despre care am făcut vorbire.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite